Pietele din Bacau, in afara legii

piata-pag1.jpgPietele agroalimentare din Bacau nu au nici pâna la aceasta ora autorizatie sanitar-veterinara de functionare. Acest lucru este recunoscut si de Constantin Curcudel, administratorul pietelor. Deoarece in spatiul destinat vânzarii produselor lactate temperatura este mult prea ridicata, directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a decis inchiderea zonei pâna la remedierea problemelor.

Nici Piata Centrala, nici Piata Sud nu au obtinut pâna in acest moment autorizatie sanitar-veterinara de functionare. In ciuda avertismentelor date de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimenetor (DSVSA) spatiile in care se comercializeaza brânzeturi nu respecta cerintele impuse pentru depozitare si comercializare a produselor. „In 2008 am facut de doua ori adrese catre Administratia Pietelor, privind cerintele in vederea autorizarii a acelor spatii. Am repetat acelesi adrese in 2009, tot de doua ori. Ba mai mult, la Pasti au fost sanctionati cu 1.000 de lei. Nu au facut nimic in acest sens. Le-am explicat care sunt cerintele de igiena si sanatate impuse. Au fost instruiti”, a declarat Gheorghita Vlad, seful Biroului de Igiena din cadrul DSVSA Bacau.

Lipsesc vitrinele frigorifice

In plus, instalatia de climatizare din Piata Centrala este subdimensionata si, din cauza caniculei, conducerea DSVSA decis inchiderea zonei in care se comercializau brânzeturile, iar comerciantii au fost nevoiti sa plece cu tot cu marfuri acasa. „Pietele agroalimentare nu dispun de echipamente frigorifice care sa asigure o temperatura corespunzatoare pastrarii si comercializarii produselor alimentare. Am inchis piata de brânzeturi pentru a evita aparitia unei toxiinfectii alimentare. Prin urmare, comercializarea brânzeturilor in Piata Centrala este acum interzisa”, a declarat Alin Iordanescu, director DSVSA Bacau. „Comercializarea brânzeturilor va fi posibila doar dupa emiterea autorizatiei sanitar-veterinare”, a mai adaugat Iordanescu.

Seful pietelor confirma neregulile

Administratorul pietelor din Bacau, Constantin Curcudel, recunoaste ca pietele agroalimentare nu au autorizatie de functionare. „Problema e ca lipsesc vitrinele frigorifice. Nu am solicitat autorizatie sanitar-veterinara, fiindca oricum nu am fi prmit. Speram ca pâna saptamâna viitoare sa cumparam aceste vitrine frigorifice. Piata are nevoie de 25 de astfel de vitrine. Dintre acestea 15 le vom cumpara noi, iar 10 le vor aduce comerciantii de brânzeturi”, a declarat Constantin Curcudel. Reprezentantii Primariei au refuzat sa faca vreun comentariu asupra situatiei celor doua piete din Bacau. (Olimpia FILIP)

Adauga un comentariu

*