Traversarea neregulamentară face victime

Pe strada Calea Moinesti, din municipiul Bacau, s-a produs luni, la ora 14.30 un accident de circulatie soldat cu vatamarea corporala a unei persoane.
Politistii au stabilit ca A. Constantin, de 26 ani, conducea o autoutilitara pe strada Calea Moinesti iar în dreptul unui imobil a surprins si accidentat pe E. Elena, de 84 ani, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure. In urma impactului a rezultat vatamarea corporala a Elenei E., care in urma examinarii medicale a fost diagnosticata cu fractura 1/3 proximala si distala ambele oase gamba stânga cu deplasare si fragmente in focar, traumatism cranio-cerebral si toracic ramânând internata.
Conducatorul auto A. Constantin a fost testat cu privire la consumul de alcool, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Atât lui cât si victimei le-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauza s-a întocmit dosar penal, pentru savârsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa. Pietonii sunt sfatuiti sa traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la coltul strazilor, dupa ce s-au asigurat in prealabil ca din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul Politia recomanda ca pietonii sa nu se angajeze în traversarea strazi în fuga, prin fata sau prin spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite în statii.

Adauga un comentariu

*