Pasta de dinti a inceput ca o excentricitate a secolului al XIX-lea, avand tot felul de ingrediente, care mai de care mai toxice. Inital, era destinata albirii dintilor, nu igienei orale. In prezent s-a constatat ca ascunde virtuti nebanuite si poate fi folosita in situatii cel putin curioase.
1. Calmeaza iritatiile produse de intepaturile insectelor si rani minore. Actioneaza optim daca o aplici seara si o lasi peste noapte.
2. Calmeaza si grabeste vindecarea arsurilor minore, daca o aplici imediat dupa arsura.
3. Intareste si albeste unghiile. Acestea au cam aceeasi compozitie ca dintii, dar in proportii mai mici, asa ca pasta de dinti aplicata pe unghii cu o perie va avea rezultate spectaculoase.
4. Alunga mirosurile neplacute. Daca ai lucrat cu usturoi, ceapa sau alte alimente mirositoare, pasta de dinti aplicata pe maini va inlatura mirosul.
5. Scoate petele. O pata iese mult mai usor la spalat daca este acoperita cu pasta de dinti si frecata cu o perie inainte de a intra la masina.
6. Intretine incaltamintea subtire. Tenisii si alte tipuri de pantofi sport se curata excelent (fara tocire sau crapare) dupa frecarea cu pasta de dinti.
7. Face argintul sa straluceasca. Este mult mai ieftin sa iti cureti bijuteriile din argint acasa, cu spuma din pasta de dinti, decat la bijutier.
8. Inlatura zgarieturile superficiale de pe CD-uri. Acopera CD-ul vatamat cu pasta de dinti, lasa-l sa stea timp de 3 minute, apoi clateste si usuca pe o suprafata plana.
9. Face sa dispara arsura de pe talpa fierului de calcat, prin simpla aplicare, frecare cu ajutorul unui burete si clatire.
10. Scoate urmele desenate de copii pe pereti. Daca micutii tai au desenat cu creioane, creta sau pasteluri, o carpa inmuiata in pasta de dinti va face sa dispara „grafitti”-urile micilor vandali.