In 1815 are loc una distre cele mai puternice eruptii din istorie, cea a vulcanului Tambora, din insula Sumbawa, Indonezia.
In 1912 vasul “Titanic” pleca in primul si singurul sau voiaj, intre Southampton – Anglia si New York – SUA. In 1932 se infiinteaza Partidul National Agrar, condus de Octavian Goga, dupa retragerea sa din Partidul Poporului.
In 1944 este produsa pentru prima data chinina sintetica, de catre dr. Robert Burns Woodward si dr. William von Eggers Doering.
In 1958 se desfiinteaza Uniunea Femeilor Democrate din România, in locul ei constituindu-se Consiliul National al Femeilor, cu misiunea de a conduce miscarea de femei, fara contururi organizatorice riguroase.
In 1972 este semnata Conventia privind interzicerea perfectionarii productiei si stocarii armelor bacteriologice / biologice si a toxinelor si distrugerea lor, ce va intra in vigoare la 26 martie 1975.
In 1990 Guvernul României adopta hotararea privind infiintarea Fundatiei România, pentru dezvoltarea relatiilor cu alte state si promovarea legaturilor cu tara ale persoanelor originare din România.
In 1993 se realizeaza prima transmisie dintre doua navete spatiale, printr-un radio-amator – un astronaut american al statiei “Discovery” a putut schimba cateva cuvinte cu un cosmonaut aflat la bordul statiei orbitale ruse “Mir”.
In 1847 se naste Joseph Pulitzer, jurnalist american,care a lasat prin testament resursele financiare necesare fondarii unei scoli de jurnalism si unui premiu journalistic, insa ania la un an dupa moartea sa se infiinteaza facultatea de jurnalistica “Columbia University” , iar din anul 1917 incepe a se decerna anual premiul jurnalistic Pulitzer; in 1912, Ilie Cleopa – arhimandrit si duhovnic la Manastirea Sihastria; in 1932, Omar Sharif – actor egiptean; in 1939, Doina Levinta – scenograf, pictor de costume si creator de moda; in 1952, Steven Seagal – actor american de actiune, producator, scriitor, artist martial si chitarist; in 1970, Leonard Doroftei – boxer profesionist român, iar in 1973, Roberto Carlos – fotbalist brazilian.
In 1813 moare Joseph Louis Lagrange, matematician si astronom italian; in 1955, Oskar Lindberg – compozitor suedez; in 1982, Victor Preda – biolog român, membru al Academiei Române, iar in 2013, Robert G. Edwards – fiziolog britanic, laureat Nobel pentru Fiziologie sau Medicina in 2010 “pentru dezvoltarea fertilizarii in vitro”.