Plante ce ajuta la curatarea ficatului

Este stiut faptul ca ficatul este are un rol foarte important, daca nu cel mai important, in detoxifiere organismului, ajutandu-ne la digerarea si metabolizarea grasimilor si detoxifica corpul de poluari, aditivi alimentari sau alte toxine.

Ficatul este cel care are grija de detoxifierea si curatarea intregului sistem nu doar a toxinelor de mediu ci si a deseurilor metabolice. El este, de asemenea, un organ digestiv important – tot ce este ingerat trebuie sa fie prelucrat de ficat inainte de a ajunde in organism. Sanatatea intregului organism este  influentata de sanatatea si bunastarea ficatului.

Impreuna cu vezica biliara, ficatul poate emite discrete semnale de atentionare, carora trebuie sa le dam atentia cuvenita: stare de oboseala, jena in partea dreapta a abdomenului, sub coaste, digestie dificila, senzatie de greata, de voma, ameteli, dureri de cap, alergii cutanate, fragilitate capilară.

Astfel va recomandam cateva plante ce ne ajuta in procesul de detoxifiere a ficatului:

Silybum-marianum-ArmurariulArmurariul

Principalul compus medical din armurariu este silimarina. Acest compus protejeaza ficatul prin inhibarea substantelor daunatoare care deterioreaza celulele din el. Silimarina stimuleaza de asemenea regenerarea celulelor din ficat ceea ce ajuta la refacerea ficatului dupa deteriorare. Silimarina ajuta in preventia epuizarii nutrientului glutation – unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru detoxifierea ficatului. Astfel, armuraiul poate fi o alegere excelenta in cura de detoxifiere a ficatului. Armuraiul s-a dovedit a fi eficient in caz de hepatita, ciroza, deteriorarea ficatului, colestaza (stagnarea bilei), ficat gras si/sau marit, colesterol.

Turmericul

Este unul dintre alimentele cele mai puternice pentru mentinerea unui ficat sanatos, a fost demonstrat ca protejeaza in mod activ ficatul impotriva daunelor toxice, regenerand celulele hepatice deteriorate. Turmericul de asemenea, stimuleaza productia naturala de bila, micsoreaza conductele hepatice umflate si imbunatateste functia de ansamblu a vezicii biliare, un alt organ de purificare.

10-Stii-ce-poate-face-ceaiul-verde-pentru-tenul-tauCeaiul verde

Acesta este incarcat cu catechine, un tip de antioxidant de plante, care a fost demonstrat ca elimina acumularea grasimii din ficat si promoveaza functia hepatica adecvata. Aceasta bautura puternica pe baza de plante, de asemenea, protejeaza ficatul impotriva toxinelor, care s-ar acumula astfel si provoca daune serioase.

SANYO DIGITAL CAMERA

Radacina de papadie

Este si ea una din plantele preferate de ficat, radacinile de papadie au efecte minunate in detoxifierea ficatului. Ea ajuta la curatarea blocajelor si stimuleaza ficatul sa elimine toxinele.  Stimuleaza secretia de bila si este eficienta in regenerarea ficatului in caz de icter, ficat marit, hepatita si indigestie.

Intreaga planta  este un excelent laxativa si anti-inflamatorie. Stimuleaza vezica biliara, reducand riscul de calculi biliari. De asemenea, reduce simptomele artritei si a reumatismului. Radacina de papadie poate fi folosita in capsule, ca decoct sau ca tinctura. Se ia de trei ori pe zi.

Adauga un comentariu

*