In mai multe restaurante si baruri din judet, printre care opt din Bacau, doua din Comanesti si unul din Moinesti, inspectorii sanitari au constat ca activitatea se desfasura in conditii care puneau in pericol sanatatea clientilor.
Controlul periodic al angajatilor nu era efectuat la timp, iar pentru dezinfectarea locului de munca, a bucatariilor si spalarea veselei nu se respectau normele minime de igiena.
In plus, la restaurantul din Moinesti mizeria era la tot pasul, depozitarea si manipularea alimentelor nu se realiza corespunzator, nu era efectuata dezinfectia spatiului, nu erau respectate circuitele de transport al materiilor prime, iar procesul tehnologic de preparare a meniurilor era organizat defectuos.
Aceleasi deficiente au fost constatate si intr-o brutarie din Bacau, precum si intr-un magazin mixt din Buhoci, care, in plus, functiona in alte conditii decat cele autorizate, depasind gama sortimentala autorizata.
Deficientele au fost aspru sanctionate de echipele de control, cu amenzi in valoare de 90 de milioane de lei vechi, ajungandu-se chiar la suspendarea si anularea autorizatiilor sanitare.
Roxana NEAGU