Avalansa de albume produse la Onesti

Casa de discuri din Onesti, “Electro Star”, singura din judetul Bacau, si-a propus sa produca anul acesta un numar foarte mare de albume, atat audio cat si video. Seria de discuri produse in iarna si primavara acestui an, care a culminat cu dublul album “Armonii de primavara”, lansat pe 8 aprilie, a continuat cu albumul “Bruneta cu sute de fani”, al interpretei Madalina Rujan, lansat la Iasi, pe 16 aprilie, in prezentarea lui Octavian Ursulescu.

In lucru se mai afla acum 4 albume, dintre care 3 CD-uri: un dublu album cu interpretii de la festivalul TI AMO, romani si straini, un disc pentru festivalul “Floare de april”, de la Tecuci, si un album cu muzica populara, al solistului Nicolae Datcu, de la Ansamblul “Ciocarlia” din Bucuresti.

Cel de-al patrulea album aflat in lucru la Onesti este un DVD cu videoclipuri ale parintelui Eugen Budau, din Bacau, ce va avea subtitrare in 5 limbi si va fi difuzat si in comunitatile romanesti din tarile occidentale. Activitatea de productie a Casei de discuri “Electro Star” va continua cu editarea CD-urilor pentru cateva festivaluri importante din tara, cum ar fi “Ministar ciresar” (Bucuresti), “Micul artist” (Craiova), “Flori de gheata” (Bucuresti) sau “Constelatia necunoscuta” (Vaslui).

Albume si premii la festivaluri

Casa de discuri din Onesti nu se limiteaza doar la productia de albume. Pe langa “Electro Star” functioneaza una dintre cele mai puternice scoli de muzica pentru copii, coordonata de compozitorul Eugen Ungureanu, iar micii interpreti participa cu succes la festivalurile din tara. Astfel, la festivalul “Floare de april” (Tecuci, 28 aprilie), unde Eugen Ungureanu a facut parte din juriu, onestenii Alexandru Dascalescu si Madalina Lungu au castigat un premiu special care i-a calificat direct in finala altui festival, “Ceata lui Pitigoi” (de la Galati), iar Andreea Ciuraru a obtinut mentiune. Albumul festivalului din Tecuci va fi produs la Onesti, fiind acum in stadiul de finalizare.

Si pentru TI AMO vor fi produse doua albume, insa scoala de muzica de pe langa “Electro Star” are si multi interpreti calificati pentru finala festivalului, in frunte cu Diana Prepelita, care are sanse mari sa castige chiar marele premiu, Trofeul TI AMO. In varsta de doar 12 ani, Diana Prepelita are deja un palmares impresionant, iar Octavian Ursulescu a apreciat-o ca fiind “marea speranta a Casei de productie ‘Electro Star’ si a muzicii usoare din Romania”.

Ea a castigat trofeul festivalului “Flori de gheata” (Bucuresti), premiile I si II la festivalurile internationale de la Moscova (2005), Arod (2004) si Bulgaria (2004), precum si alte 8 premii I la principalele festivaluri din tara, inclusiv “Mamaia copiilor” (2005). Ultimul succes inregistrat de Diana Prepelita a fost la festivalul “Suflet de stea” (Alesd, 28 aprilie 2006), unde a castigat Premiul I.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*