Curs de perfectionare in domeniul relatiilor de munca

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bacau organizeaza in aceasta perioada, in colaborare cu Centrul de Pregatire si Perfectionare Profesionala a Inspectiei Muncii Botosani, un curs de perfectionare profesionala in domeniul relatiilor de munca. Durata cursului este de 50 de ore si se desfasoara in decurs de 2 saptamani.

„Orele de curs au loc in intervalul orar 16.30 – 20.30, a explicat Florin Elisei, inspector de munca in cadrul ITM Bacau. Pretul este de 300 RON/ persoana si poate fi platit fie de angajator, fie de cursant. Inscrierile au inceput deja, iar cursul va incepe in momentul in care se stabilesc 20 de cursanti”.

Cursul de perfectionare in domeniul relatiilor de munca este predat de catre inspectorii din cadrul ITM Bacau si se adreseaza in principal responsabililor cu probleme de resurse umane din cadrul firmelor, dar si persoanelor fizice care vor sa se specializeze pe aceasta tema. La sfarsitul cursului, toti absolventii vor primi un certificat de calificare avizat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Inspectia Muncii si Centrul de pregatire si perfectionare al Inspectiei Muncii.

„Cursul are 50 de ore, comprimate in doua saptamani, 30 de ore de predare, 10 de aplicare si 10 de evaluare finala, mai spune inspectorul Elisei. Acestea sunt recomandate pentru salariatii care lucreaza in compartimentele de personal pentru fixarea pe post, mai ales ca, conform prevederilor Codului Muncii, o data la 2-3 ani angajatorii sunt obligati sa-si perfectioneze personalul”.

In acest an, ITM a mai organizat un astfel de curs in luna aprilie, iar in 2005, alte sapte.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*