Anchetati in libertate: Procurorii nu au avut argumente suficiente

Phil Stephenson şi Colin Hart, cei doi parteneri americani ai lui Dinu Patrciu, vor fi cerecetaţi în libertate. Magistraţii Taribunalului Bucureşti au hotărât astăzi să respingă cererea procurorilor de a se emite mandate de arestare pe numele celor doi.

Judecătorii au considerat că, în pledoariile lor, anchetatorii nu au adus suficiente probe pentru a motiva arestarea celor doi americani. Stephenson şi Hart nu s-au prezentat la tribunal pentru a afla această decizie. Procurorii au făcut recurs, care se va judeca săptămâna viitoare la Curtea de Apel.

Stephenson şi Hart, partenerii de afaceri ai lui Dinu Patriciu, sunt acuzaţi de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii au cerut arestarea celor doi considerând că aceştia s-ar fi sustras anchetei, plecând din România.

Pe lângă complicitate la înşelăciune, cei doi americani mai sunt acuzaţi şi de manipularea pieţei de capital, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. În acelaşi dosar, Dinu Patriciu a fost lăsat în libertate de judecători, după ce procurorii ceruseră şi pentru el emiterea unui mandat de arestare preventivă.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*