Specialistii din agricultura bacauana sunt scoliti zilele acestea in legatura cu modul de actiune pe care-l presupune faza a doua a „cotei” de lapte. Potrivit oficialilor de la Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA), cota de lapte reprezinta ceea ce are voie taranul sau fermierul sa scoata pe piata.
Intreaga actiune se inscrie sub corolarul Ordonantei Guvernului 48/2005 care priveste organizarea pietei laptelui de vaca si a Hotararii de Guvern 852/2006 ce prevede metodologia de acordare a cotei individuale de lapte, precum si modul de alocare si reconstituirea rezervei nationale de lapte.
La actiunea care s-a desfasurat in sala de sedinte a Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala au participat inginerii si specialistii agricoli din 93 de localitati bacauane, care au luat la cunostinta despre modul de completare si aprobare a formularelor tip, despre procedurile de acordare a cotelor si inscrierea in Registrul Cotelor.(Florin NISTORESCU)