Rafinăria Rafo Oneşti va intra în revizie tehnică începând cu data de 17 august 2006 pentru o lună de zile, timp în care se vor face investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii produselor, creşterea randamentelor în producţie şi îndeplinirea obligaţiilor de mediu, informează compania.
Potrivit unui comunicat al Rafo, remis joi agenÅ£iei NewsIn, revizia tehnică este una planificată „fiind inclusă ca punct distinct în planul de reorganizare al societăţii”.
Managerul general al rafinăriei, Marin Anton, a spus, citat de comunicatul companiei, că „nu există nici un alt motiv pentru care rafinăria intră în revizie tehnică”.
Investiţiile Rafo pentru protecţia mediului programate pentru acest an se ridică la 15 milioane euro.
Rafo încearcă să forţeze pentru a doua oară statul să accepte transformarea unor datorii de circa 10.000 de miliarde de lei vechi în acţiuni, convocând pentru 8 septembrie adunarea generală a acţionarilor, potrivit declaraţiilor de săptămâna trecută ale managerului general al Rafo, Marin Anton.
Conducerea Rafo spune că respectă întocmai planul de reorganizare care prevede conversia datoriilor în acţiuni şi vrea ca, pe 8 septembrie, acţionarii să aprobe majorarea de capital social cu suma de circa 19.000 de miliarde de lei vechi, care cuprinde atât datoriile rafinăriei către stat cât şi datoriile comerciale ale acesteia.
Anton susţine că prin convocarea acţionarilor pentru aprobarea conversiei datoriilor în acţiuni se demonstrează că Balkan Petroleum respectă întocmai planul de reorganizare. Managerul general al Rafo nu exclude posibilitatea prelungirii valabilităţii acestui plan cu un an sau un an şi jumătate pentru ducerea la bun sfârşit, dacă Fiscul atacă din nou conversia datoriilor în acţiuni.
„Trebuie ca până în decembrie să convertim datoriile vechi ale rafinăriei în acÅ£iuni pentru că atunci expiră termenul de doi ani de valabilitate a planului de reorganizare iar statul doreÅŸte falimentul Rafo continuând să apere diverse interese private”, crede managerul general al companiei.
El apreciază că o simplă convocare este suficientă pentru a organiza adunarea generală extraordinară a acţionarilor (AGEA) şi că nu are nevoie de acordul niciunei instituţii.
Newsin