Ovidiu Tender a renunţat la serviciile avocatului Victor Ponta

Deputatul PSD Victor Ponta, Aurel Manolache ÅŸi Gheorghe MateuÅ£ nu îl vor apăra pe Ovidiu Tender în procesul RAFO – Carom, deoarece timiÅŸoreanul a decis înlocuirea celor trei avocaÅ£i ale căror mandate de reprezentare au expirat în data de 23 august.

Surse apropiate familiei susÅ£in că mama copiilor lui Tender, Nicoleta Braun, condiÅ£ionase verbal semnarea contractului de reprezentare, de un singu lucru – eliberarea lui Ovidiu Tender înainte ca dosarul RAFO-Carom să ajungă în instanţă.

Deoarece dosarul a şi primit primul termen, în 4 septembrie, cu Tender în poziţia singurului inculpat ce va fi judecat în stare de arest, Nicoleta Braun a renunţat la serviciile celor trei avocaţi renumiţi.

Astfel, Tender va fi apărat, pe fond, de profesorul universitar Petre Buneci şi de Gheorghe Diaconescu, noii avocaţi ai apărării.

Reamintim că Victor Ponta şi Gheorghe Mateuţ au fost doi dintre protagoniştii recursului din miez de noapte judecat la Curtea de Apel Bucureşti, în 30 iulie, când instanţa a hotărât că timişoreanul va rămâne în arest.

Dosarul RAFO-Carom a fost finalizat şi trimis în instanţă, în 23 august. Primul termen din acest foarte mediatizat dosar a fost fixat pentru 4 septembrie.

Din rechizitoriu reiese că infracţiunile comise de întregul grup au vizat, pe de o parte, încheierea unor contracte de cesiune creanţă şi de garanţie reală mobiliară în raport cu SC Carom SA Oneşti, iar pe de altă parte, relaţiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucureşti în raport cu SC Rafo SA Oneşti.

Anchetatorii au reţinut în rechizitoriu că, în perioada 2002-2004, Ovidiu Lucian Tender, Marian Alexandru Iancu, Cicilia Dumitrescu şi Marin Badea în calitate de asociaţi, administratori de fapt, respectiv de drept şi directori sau angajaţi ai SC Tender SA Timişoara, SC VGB OIL SRL Bucureşti, SC VGB IMPEX SRL Bucureşti şi SC Carom SA Oneşti, s-au asociat pentru a desfăşura o intensă activitate infracţională în urma căreia SC Carom SA Oneşti a suferit un prejudiciu de 1.434.911.670.083 lei.

Potrivit rechizitoriului, Tender este acuzat de înşelăciune, întrucât, împreună cu Marian Alexandru Iancu şi Cicilia Dumitrescu, ar fi indus în eroare fostul APAPS – Departamentul Post-privatizare în legătură cu îndeplinirea obligaţiilor asumate de SC Tender SA Timişoara prin contractul de vânzare-cumpărare acţiuni, respectiv, de a efectua investiţii tehnologice, de mediu şi de capital de lucru la SC CaromSA Oneşti.

Cea de-a doua infracţiune de care este acuzat Ovidiu Tender, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată şi continuată, a fost comisă, potrivit rechizitoriului, în calitate de asociat la SC Carom SA Oneşti prin SC Tender SA Timişoara şi folosindu-se de poziţia sa dominantă de acţionar majoritar cu 51% acţiuni, dar şi de creditor.

Cea de-a treia infracţiune de care este acuzat Tender, constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată, ar consta, potrivit procurorilor, în faptul că întreaga activitate infracţională din perioada iunie 2002-decembrie 2004 a grupului Tender- Iancu- Dumitrescu- Marin s-a derulat în vederea obţinerii în mod fraudulos de fonduri a căror sursă ilicită a fost disimulată, prin încheierea unor contracte comerciale nelegale.

O altă infracţiune de care este acuzat Tender, spălare de bani, ar fi dovedită, potrivit procurorilor, din probele administrate în cauză şi din informările Oficiului Naţional de Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Tender împreună cu Iancu ar fi realizat circuite financiare frauduloase, bazate pe relaţii comerciale nelegale, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora, reciclând în acest mod suma de 1.193.260.337.735 lei.

Infracţiunea de spălare de bani în formă continuată, de care este acuzat Tender, ar consta în aceea că pentru a putea sustrage şi folosi în scop personal suma rezultată din încheierea nelegală a contractului cesiunii de creanţă, inculpatul a încheiat un nou contract de cesiune de acţiuni vizând achiziţionarea unui pachet de 86,5% acţiuni aparţinînd SC Talc Dolomita SA Hunedoara, prin care s-a fixat un preţ supraevaluat al acţiunilor achiziţionate, de 220 miliarde lei, pentru a disimula şi a ascunde sursa ilicită de provenienţă a banilor. Suma ar fi fost folosită de Tender, ulterior, în scop personal, 50 miliarde lei fiindu-i restituiţi de societate cu titlu de rambursare creditare.

Comentarii

  1. IN PUSCARIE CU CICILIA DUMIRESCU!!!!!!!!!
    SA-I CRAPE MATELE IN PUSCARIE!!!!!!!!!!

  2. Era de mirare ca aceasta infractoare si nu numai sa nu faca parte din grupul infractional.Pe cand Zanescu,Ioan,Rosca,iofcea si compania?

Adauga un comentariu

*