În loc de prosciutto şi parmezan, la Torino se vând ciolane şi costiţă afumată!

Tarabele celui mai mare târg din Torino sunt pline cu mezeluri şi brânzeturi, aduse din ţara noastră. Într-un fel, e normal: mii de români fac piaţa aici, cel puţin o dată pe săptămână.

Italienii s-au adaptat atât de bine la cerinţele lor, încât nici zacusca sau cozonacul nu le sunt străine.

Peste o sută de mii de români au acte în regulă la Torino, şi încă pe-atâţia nu au.

În Italia, ţara salamurilor şi a brânzeturilor rafinate, cea mai mare piaţă vinde zilnic zece tone de parizer şi salam de vară, toate după reţetă românească. Pentru că din România nu se pot importa din cauza restricţiilor, câţiva întreprinzători s-au orientat şi produc costiţă afumată în Slovenia şi caşcaval Rucăr în Germania.

Adauga un comentariu

*