Educaţia ecologică devine disciplină obligatorie la grădiniţă

Educaţia ecologică va fi introdusă în programa şcolară începând cu anul şcolar 2007-2008, pentru învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial, după ce manualele şi ghidurile metodologice vor primi avizul Comisiilor din Ministerul Educaţiei, a declarat marţi ministrul mediului Sulfina Barbu.

„Ministerul Mediului ÅŸi Gospodăririi Apelor(MMGA) a semnat un protocol de colaborare încă din 2005 cu Ministerul EducaÅ£iei ÅŸi Cercetării pentru introducerea educaÅ£iei ecologice ca materie obligatorie în ÅŸcoli. ÃŽn acest moment, cele trei manuale ÅŸi ghidurile metodologice aferente se află la Comisia de evaluare din cadrul Ministerului EducaÅ£iei ÅŸi am convingerea că, până la sfârÅŸitul anului ÅŸcolar, vom avea un răspuns clar din partea lor”, a spus ministrul mediului.

Sulfina Barbu a explicat că a avut o discuţie cu ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, în urma căreia acesta şi-a declarat susţinerea pentru proiect. Manualele au fost elaborate în conformitate cu protocolul de colaborare dintre cele două ministere, în cadrul proiectului Eco-Orizont.

Responsabilul MMGA a precizat că educaÅ£ia ecologică a fost predată până acum în cadrul unui proiect pilot derulat în opt unităţi de învăţământ din judeţăul Bihor. „EducaÅ£ia ecologică a fost predată în cinci ÅŸcoli din Oradea, două grădiniÅ£e ÅŸi o ÅŸcoală din mediul rural. ContribuÅ£ia financiară a fost mixtă, 5.000 de lei de la Inspectoratul Åžcolar JudeÅ£ean Bihor ÅŸi 10.000 de lei de la Consiliul Local Oradea”, a adăugat ministrul mediului.

Proiectul pilot s-a adresat unui număr de 1.600 de elevi de la care se aşteaptă în acest moment evaluările. Manualele au fost elaborate de un grup de specialişti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, a agenţiilor judeţene de protecţie a mediului şi a Direcţiilor Apelor.

Amos News

Adauga un comentariu

*