Primaria a pus gand rau Centrului DANIEL

Din cauza lipsei locurilor in gradinite, Primaria face eforturi pentru identificarea spatiilor unde ar putea infiinta astfel de unitati prescolare. De cateva zile, mai marii Primariei au pus ochii pe Centrul de recuperare neuromotorie „Daniel”. Conducerea Centrului a fost somata ca, din iarna, sa lase spatiul liber!

Incercarile Primariei municipiului Bacau de a asigura noi spatii pentru prescolari nu sunt intotdeauna pavate cu cele mai bune intentii. Marti dimineata, doi reprezentanti ai Primariei au poposit la Centrul de recuperare neuromotorie „Daniel”, din municipiul Bacau. Aceasta unitate functioneaza in sediul de pe strada Pictor Andreescu de 14 ani. „Intr-adevar, aici, inainte de a functiona noi, a fost o cresa”, spune Alina Popa, educatoare la Centrul de recuperare. Intre aceasta unitate si Primarie s-a incheiat un contract de comodat, ultimul datand din 2002 si care expira in decembrie 2007. Ultima investitie facuta de Primarie in aceasta cladire a fost facuta acum doi ani, cand, probabil din necunostinta de cauza, s-a crezut ca unitatea de invatamant apartinea municipiului si s-au facut ceva reparatii. Vizitand ulterior Centrul, primarul Romeo Stavarache a aflat ca, de fapt, este vorba despre un ONG si atunci a regretat ca a bagat bani in cele cateva reparatii facute cladirii!

Va fi evacuat Centrul „Daniel”?

Cand au intrat in sediul centrului, viceprimarul Ioan Onica si inspectorul Constantin Giosanu au crezut ca ii vor gasi nepregatiti pe cei de acolo. „Am crezut ca va prindem, ca nu aveti activitate. Trebuie sa aveti in vedere ca in decembrie 2007 contractul de comodat expira si trebuie sa va cautati alt spatiu”, li s-a spus de cei doi reprezentanti ai Primariei. Conducerea Centrului si personalul care lucreaza aici au intrat in alerta, alaturi de parintii celor peste 30 de copii cu deficiente neuromotorii care primesc ingrijire si tratament in aceasta unitate. „Noi am castigat doua proiecte, in baza Legii 350/2005, unul finantat de Consiliul Judetean si altul de Consiliul Local. Venim si noi cu surse proprii de finantare. Pentru programul rural, finantat de Consiliul Judetean, venim si noi cu fonduri de la Fundatia „Ioan Dima”,din Faraoani si de la Fundatia „Lady Michellan”, din Elvetia, si cu cele puse la dispozitie de patru oameni de afaceri din Elvetia, reprezentanti de Andreas Kuemin, care ne doneaza lunar bani. Pentru programul urban, finantat de CL, suntem ajutati de Fundatia SERA Romania”, spune directoarea Marioara Popa. Desi parintii sunt multumiti de ceea ce se intampla in Centrul „Daniel”, iar progresele facute de copii sunt vizibile, centrul este in pericol de a fi evacuat!

Gasim o solutie pana la urma!

Inspectorul Constantin Giosanu nu a parut chiar atat de hotarat in luarea unei decizii decisive in ceea ce priveste acest Centru. „Noi ne aflam in faza identificarii spatiilor pentru infiintarea de noi gradinte si de aceea am ajuns si la acest Centru. Am inteles ca aici sunt copii cu probleme si suntem convinsi ca vom gasi o solutie pana la urma pentru a rezolva problema”, ne-a declarat acesta. Oricum, cea mai buna solutie, avand in vedere ceea ce s-a investit si de catre acest Centru in partea de cladire in care functioneaza, ar fi prelungirea contractului de comodat. Ar fi pacat pentru acesti copii sa fie stramutati…
Nicolae TURCU

Comentarii

  1. m-apuca rasul.VESNIC ACEEASI CLOVNI,ACELASI SPECTACOL ORIBIL DAT DE ADMINISTRATIE.
    BAI SA DEA DUMNEZEU SA VA LOVEASCA MASINILE CA SA AJUNGETI BOLNAVI LOCOMOTORI SI SA N-AVETI UNDE
    VA FACE TRATAMENTUL.MI-E SILA DEACUM N-AM SA MAI CITESC NICI UN ZIAR.BA DA NU VA E MILA DE FIINTELE ASTEA AMARATE CHIAR ATAT DE MULT VA LUAT MINTILE BANII???

  2. Desi Centrul Daniel are activitate, il desfintam …. si ramine Filbacul , care ce activitate are ???

  3. mare rusine. se vede treaba ca imaginatia distructiva a oamenillor primarului nu are limite de bun simt

Adauga un comentariu

*