Bătălia pentru cele 35 de locuri în Parlamentul European se va da în luna noiembrie. Partidele şi-au făcut calculele şi şi-au stabilit ţintele. Pentru ca fiecare partid ce intră în cursă să îşi vadă visul împlinit, România ar trebui să aibă rezervate în Parlamentul European 51 de fotolii.
Liberalii ÅŸi-au stabilit o Å£intă ambiÅ£ioasă – opt locuri în Parlamentul European. Cât priveÅŸte persoanele care să asigure acest scor electoral, ei au decis să îl folosească drept locomotivă a partidului pe fostul ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu. Åži asta cu toate că acesta a fost înlăturat de la conducerea diplomaÅ£iei româneÅŸti la presiunea lui Călin Popescu Tăriceanu.
Stimulaţi de rezultatele ultimelor sondaje de opinie care îi creditează cu aproximativ 50 de procente, democraţii intră şi ei în lupta electorală cu gândul de a câştiga peste 12 locuri de eurodeputat. PD nu a decis deocamdată şi persoanele care vor ocupa primele locuri pe lista de candidaţi. Presa a speculat însă că ar fi vorba despre fostul ministru al Apărării Sorin Frunzăverde.
Şi social-democraţii sunt optimişti şi speră ca partidul să opţină aproximativ 12 locuri în Parlamentul European. PSD va miza la aceste alegeri pe experienţa fostului negociator al României cu Uniunea Europeană, Vasile Puşcaş şi a europarlamentarului Adrian Severin.
Deşi în ultimele sondaje PRM este creditat cu puţin peste 4 procente, adică sub pragul electoral, liderii partidului sunt siguri că vor obţine 7 fotolii de europarlamentar.
UDMR, PC, PLD, PIN şi PNŢCD şi-au propus să obţină câte două locuri.
Data exactă la care vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European va fi stabilită la începutul lunii septembrie, imediat după terminarea vacanţei parlamentare.
Sursa: Realitatea TV