Temperaturile ridicate şi vremea uscată din ultimul timp a făcut ca numărul viperelor să crească. Mai mult chiar, întâlnirile dintre reptile şi om au devenit tot mai dese, transmite corespondentul AMOS News.
Şerpii pot fi întâlniţi cel mai des în apropierea malurilor râului Cerna- loc în care din păcate sunt campate şi cele mai multe dintre corturile turiştilor ce vin în mod neorganizat în staţiune.
SpecialiÅŸtii spun că „viperele s-au apropiat de apă deoarece din cauza secetei insectele, broaÅŸtele ÅŸi rozătoarele din pădure sau stâncile din jurul staÅ£iunii au migrat înspre malurile râului. ÃŽn aceste condiÅ£ii, viperele au plecat ÅŸi ele pe urma acestora, adică, după pradă.”
Cunoscătorii spun că în cazul întâlnirii cu viperele, oamenii trebuie să le ocolească fiindcă, în general, viperele fug de om şi nu atacă decât dacă sunt călcate sau provocate. Mai agresivă şi periculoasă este vipera cu corn.
Mai mare decât vipera comună, vipera cu corn este mai agresivă şi de multe ori atacă prima. Veninul ei este mult mai puternic decât cel al viperei comune şi dacă nu se intervine în timp util, acesta provoacă decesul victimei în cel mult două ore.
Tocmai pentru a intervenii la timp, primăria Herculane a achiziţionat 10 fiole cu ser antiviperin care sunt la dispoziţia factorilor medicali.