BTL Design, în colaborare cu ADL Bacău şi Center for Entrepreneurship and Executive Developement (CEED), a adus la Bacău specialişti în accesarea fondurilor europene. La conferinţa « EUSol, Soluţii europene pentru afaceri », au participat consultanţi care au luat parte la elaborarea unor dosare de accesare a fondurilor europene, reprezentanţi ai unor bănci importante din România, mediului de afaceri alăturându-se şi reprezentanţii administraţiei publice locale.
Principalul punct pe ordinea de zi a fost cel legat de posibilităţile Bacăului de a atrage fonduri europene post aderare. Ion Radu, Managing Director la BTL Design a subliniat că „viitorul nostru depinde de atragerea fondurilor europene. UE are o viziune proprie despre afaceri, dă bani pentru dezvoltarea per ansamblu a comunitaÅ£ii. Indirect, pentru firme vin bani dacă administraÅ£ia publică locală face proiecte viabile, de aceea trebuie să existe o conlucrare strânsă între aceasta ÅŸi mediul de afaceri”,
EUSol s-a adresat companiilor active care sunt interesate de dezvoltarea şi consolidarea cotei de piaţă şi a activităţii lor. Nevoile companiilor au crescut după integrare şi ca urmare a impunerii unor standarde şi reglementări obligatorii în domeniul calităţii, mediului, concurenţei etc. Acest program va ajuta în drumul spre Europa companiile din 8 judeţe în acest an, printre care se numără şi mediul de afaceri băcăuan.
Subiectele abordate în cadrul conferinţei au încercat să ofere oamenilor de afaceri prezenţi la eveniment, soluţii de reducere a costurilor de infrastructură pentru business, dar şi soluţii financiare (bancare şi non-bancare), care să contribuie la dezvoltarea afacerii.
Consultanţii au fost la dispoziţia firmelor prezente în sală oferind consiliere gratuită pe tema atragerii de fonduri europene post aderare, răspunzând punctual la întrebările specifice diferitelor domenii de activitate.
Cornel Pricope, directorul ADL Bacău a subliniat faptul că dezvoltarea unei comunităţi depinde foarte mult de economic, de administraţia publică şi mediul universitar:
„Anul 2007, este un an forate important, nu atât pentru că suntem europeni, membri ai Uniunii de la 1 ianuarie, ci mai ales pentru că este anul de debut al unui ciclu economic de 7 ani, care se încheie în 2013. Avem un plan naÅ£ional de dezvoltare, plan regional de dezvoltare ÅŸi viitoare strategii locale, documente propuse de Guvernul României ÅŸi aprobate de Uninunea Europeană, care prioretizează, în mod concret ÅŸi în beneficiul comunităţii locale, dezvoltarea României pe perioada 2007-2013. Pentru ca aceste programe de dezvoltare să fie o reuÅŸită este nevoie ca cele trei entităţi implicate: mediul de afaceri, administraÅ£ia publică ÅŸi mediul universitar să activeze împreună coerent, iar relaÅ£iile de interdependenţă dintre ele să fie garantate de un liant format din două componente: parteneriat ÅŸi asociere pe de o parte, cercetare – inovare de cealaltă parte. Faptul că ne-am întâlnit, e dovada că suntem pe drumul cel bun, pentru ca după cei 7 ani, când vom trage linie să înregistrăm profit pentru comunităţile locale. Filozofia UE în ceea ce priveÅŸte dezvoltarea comunitară este aceea ca măsurile pe care le promovăm, trebui să asigure dezvoltarea comunităţilor locale, nu numai pentru generaÅ£ia actuală ci ÅŸi pentru generaÅ£iile care urmează. Trebuie să dezvoltăm durabilâ€.
My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!