Consultantul ruso-american, Vadim Benyatov, cercetat pentru spionaj in dosarul privatizarilor strategice poate parasi Romania, a decis luni Inalta Curte de Casatie si Justitie care a respins recursul procurorilor la decizia Curtii de Apel Bucuresti, relateaza agentia de presa NewsIn.
Pe 31 iulie, Curtea de Apel Bucuresti decisese revocarea masurii prelungirii interdictiei de a parasi tara pe numele lui Vadim Benyatov, dupa ce a admis o exceptie ridicata de avocatii acestuia. Cererea avocatilor s-a referit la necompetenta materiala a procurorului in legatura cu masura prelungirii unei interdictii de a parasi localitatea sau tara.
Consultantul Vadim Benyatov, anchetat in dosarul privatizarilor strategice, a cerut ultima data pe data de 2 iulie, Curtii de Apel Bucuresti (CAB) sa ii ridice interdictia de a parasi tara pentru ca intentioneaza sa-si vada familia si sanatatea lui este precara.
El a aratat ca este fortat sa stea in Romania si ca vrea sa paraseasca tara pentru a-si vedea familia si ca, in conditiile in care cererea ii va fi admisa, va veni ori de cate ori ar fi nevoie in proces.
Benyatov a fost arestat preventive pe 29 noiembrie 2006, pentru o perioada de 20 de zile sub invinuirea de infractiune de spionaj si constituirea unui grup infractional organizat, dupa procurarea de de la Ministerul Economiei si Comertului a unor secrete de stat pe care le-a transmis unor firme straine participante la licitatia privind adjudecarea SC Electrica Muntenia Sud.
Masura a fost prelungita succesiv, iar la data de 22 ianuarie 2007 masura prelungirii a arestarii preventive a fost inlocuita cu punerea indata in libertate si cu interdictia de a nu parasi municipiul Bucuresti.
Consultant ruso-american, Vadim Benyatov, impreuna cu consultantul bulgar Stamen Stantchev, Dorinel Mucea (fost adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului) si Mihai Radu Donciu (fost consilier al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor
economici in subordinea ministrului) sunt cercetati sub acuzatiile de spionaj sau tradare prin divulgare de date confidentiale in dosarul privatizarilor strategice.
HotNews.ro