Dragos Benea, cetatean de onoare al orasului Slanic Moldova!

cet-onoare.jpgPrin hotarârea Consiliului Local al orasului Slanic Moldova, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, a primit titlul de cetatean de onoare al orasului.

In ziua in care si-a aniversat anii de nastere, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, a fost invitat sa participe la sedinta extraordinara a Consiliului Local al orasului Slanic Moldova, pentru a-i fi inmânata diploma de cetatean de onoare al orasului! Surpriza i-a fost facuta de primarul Slanicului, Andrei Serban, care a ales aceasta cale pentru a sublinia meritul tânarului presedinte in realizarea unor proiecte privind orasul al carui primar este.

„V-am convocat la aceasta sedinta extraordionara pentru un motiv simplu, dar extrem de important in economia dezvoltarii orasului Slanic Moldova. Astazi, presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, isi aniverseaza ziua de nastere. Am considerat ca este oportun ca, printr-o hotarâre de Consiliu Local, sa-i atribuie titlul de cetatean de onoare al orasului. Am si intocmit unm regulament in acest sens, prin care putem oferi un asemenea titlu cetatenilor straini care nu s-au nascut in Slanic Moldova.

De ce l-am ales pe presedintele Consiliului Judetean? Pentru ca domnia sa a reusit sa-si convinga colegii de utilitatea proiectului de infiintare a pârtiei de schi din statiune, si sa-l cofinanteze, proiect care, dupa finalizarea lui, va revigora orasul Slanic Moldova.

Dragos Benea ne-a sprijinit in schimbul de teren pentru a intra in posesia acelei suprafete pe care sa se amenajeze pârtia. Presedintele Consiliului Judetean ne-a sprijinit si in demararea si intocmirea si altor proiecte. Ma bucur pentru ca Dragos Benea este primul cetatean de onoare al Slanicului facut pe timpul mandatului meu”, a spus primarul orasului, Andrei Serban.

La Slanic Moldova se va schia in 2009!

Imediat dupa ce consilierii au aprobat proiectul de hotarâre, lui Dragos Benea i-a fost inmânata diploma de cetatean de onoare al orasului. „Sigur ca principala motivatie a fost pârtia de schi, iar la vremea respectiva au existat consilieri judeteni care s-au abtinut de la vot. Acest proiect va fi un nou inceput pentru statiunea Slanic Noldova iar Consiliul Judetean era dator sa ajute orasul pentru ca, in viitor, si orasul sa ajute judetul.

Slanic Moldova avea nevoie de un astfel de ajutor. Terenul respectiv are o poveste lunga, dar ne-am miscat destul de repede. D-l primar este optimist când spune ca la anul se va schia pe aceasta pârtie, dar eu cred ca in 2009 cu siguranta se va intâmpla acest lucru. Aceasta pârtie va relansa statiunea. Proiectul a mai fost depus odata, prin PHARE, dar se pare ca politicul si-a bagat coada si a fost depunctat, ceea ce a dus la nefinalizarea lui.

Faptul ca sunt cetatean de onoare al orasului ma bucura si pentru ca Slanic Moldova este o statiune pe care o cunosc de când eram copil, aici venind pentru tratament. Inainte, era statiunea inaltei societati. Din motive care tin mai mult de descentralizare statiunea incepuse sa se afle in cadere libera.

Trebuia resucitata. Acest lucru se datoreaza si actualului primar, Andrei Serban, cel care a luptat pentru aceasta si pe vremea când se afla in opozitie. S-au facut investitii, s-a inceput reamenajarea albiei pârâului Slanic, au fost zilele Slanicului.

Astazi, statiunea Slanic Moldova se poate lupta cu Vatra Dornei si va concura cu ea pentru a ajunge numarul unu din Moldova. Principalul bazin de turism este Slanic Moldova, fosta Perla Moldovei. Aceast titlu, de cetatean de onoare al orasului, i-l impart cu o serie de consilieri judeteni care m-au ajutat in definitivarea proiectului. Cel mai sigur, in 2009 se va schia la Slanic Moldova.

Consiliul Judetean asigura o jumatate din fonduri, iar cealalta jumatate din fonduri europene”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea. Si totusi, Andrei Serban ne asigura ca „la anul se va schia la Slanic Moldova iar peste trei ani nu vom bate cu nimeni, vom fi pe primul loc in Moldova”. Consilierii si ceilalti invitati au baut o cupa de sampanie in cinstea evenimentului.
Nicolae TURCU

Comentarii

  1. MAI ARE LA FUNDUL TUTOVEI SA FIE FACUT SI CRED CA SI-A INDEPLINIT MISIUNEA….

  2. si la poiana negustorului din blagesti,propun sa fie cetatean de onoare, dar urgent pina la vara!

Adauga un comentariu

*