Max Bănuş a murit în această seară

Jurnalistul Max Bănuş a murit în urma unui stop cardiac, în această seară, la Spitalui Sfântul Pantelimon, din Capitală, informează Antena 3.

În timp ce se afla într-un taxi, jurnalistul a suferit un stop cardiac şi a fost de urgenţă transportat la spital. Deşi medicii au încercat să-l stabilizeze, Max Bănuş nu a rezistat şi a încetat din viaţă.

Cunoscut ca unul dintre cei mai remarcabili ziarişti de la Europa Liberă, Max Bănuş şi-a început cariera jurnalistică la Sportul românesc. Condamnat politic de Securitate, el a stat în închisorile comuniste de unde a fost eliberat de o organizaţie americană.

Prima oară a fost arestat în 1954, pentru o anchetă fotbalistică internaţională. În 1958 a fost din nou arestat, pentru că ţinea discursuri împotriva regimului. Atunci a fost închis la Jilava, iar pe post de anchetatori erau chiar sportivi de la Dinamo.

A primit opt ani de închisoare, însă a făcut cinci. De acolo a ieşit pe targă. A fugit în Germania, unde a continuat să fie jurnalist, la Europa Liberă. Şi-a luat doctoratul în management în Radio şi Televiziune la Los Angeles şi a revenit în ţară în 1990, după căderea regimului care l-a hăituit atât.

Adauga un comentariu

*