500 de proiectile de tanc descoperite la un depozit de fier vechi

După ce iniţial, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj au afirmat că proiectilele descoperite la sfârşitul săptămânii trecute la un depozit de fier vechi al unei firme din Zalău cântăresc circa 40 de tone, până acum s-au adunat aproximativ 500 de bucăţi, reprezentând 4,5 tone, transmite corespondentul AMOS News.

Operaţiunea de sortare şi ridicare a proiectilelor suspecte că sunt active, a început încă de sâmbătă dimineaţa şi nu a fost terminată nici în cursul zilei de azi, ele fiind transportate la poligonul militar de la Crasna, unde urmează să fie asanate.

Proiectilele sunt de calibre diferite (majoritatea însă au calibrul 152), fiind folosite ca muniţie pentru tancuri în cel de-al doilea război mondial.

În acest caz incredibil a fost demarată o anchetă, infracţiunea fiind cea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiei.

Trebuie precizat faptul că reprezentanÅ£ii Inspectoratului pentru SituaÅ£ii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj au găsit, vineri seara, 40 de tone de muniÅ£ie ÅŸi fier vechi la depozitul SC Perfecta Prod SA Zalău, în imediata apropiere a depozitelor PECO Petrom.

Patronul firmei, Liviu Olar Pop, a susţinut că a achiziţionat muniţia şi fierul vechi pe bază de factură, din oraşul Victoria (Braşov), cu scopul de a o valorifica drept fier vechi.

Olar Pop a mai afirmat cu seninătate că a încercat să topească „marfa” în mai multe puncte din Å£ară, dar a fost mereu refuzat. Ca urmare, proiectilele au fost aduse la Zalău ÅŸi depozitate (mai bine zis basculate) în condiÅ£ii improprii, în depozitul de fier vechi din zona industrială a Zalăului.

De sâmbătă, de când au început să fie ridicate proiectilele, au fost transportate în poligonul militar de la Crasna aproximativ 500.

Adauga un comentariu

*