Băsescu va respinge revocarea lui Meleşcanu de la apărare

Preşedintele Traian Băsescu l-a informat telefonic pe premierul Călin Popescu Tăriceanu că nu va accepta revocarea din funcţie a ministrului Apărării Teodor Meleşcanu, nominalizat pentru portofoliul Justiţie. Conducerea PNL a aprobat, luni, prin vot, nominalizarea lui Teodor Meleşcanu pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi a senatorului Radu Stroe pentru postul de ministru al Apărării.

În prezent, Meleşcanu deţine portofoliul Apărării şi asigură interimatul la Justiţie.
Curtea Constituţională a decis, joi, că preşedintele are dreptul să refuze o singură dată propunerea de numire a Noricăi Nicolai la Ministerul Justiţiei şi că trebuie nominalizată o altă persoană.

Propunerile de numire a lui Teodor Meleşcanu în funcţia de ministru al Justiţiei şi, respectiv, a senatorului Radu Stroe la Ministerul Apărării vor fi transmise Preşedinţiei după ce motivaţia Curţii Constituţionale privind cazul Norica Nicolai va fi publicată în Monitorul Oficial.

Crin Antonescu consideră gestul preşedintelui ca fiind „unul dintre cele cu care Basescu ne-a obişnuit deja şi contribuie la haosul şi imobilismul instituţional pe care l-a generat”.

Victor Ponta spune că refuzul preşedintelui de a accepta revocarea lui Todor Meleşcanu din funcţia de ministru al apărării şi numirea lui la justiţie arată că Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu nu pot conduce în limita prerogativelor constituţionale, împreună fiind vinovaţi de criza prin care trece România”.

Adauga un comentariu

*