Doris Lessing: Barack Obama va fi ucis dacă va deveni primul preşedinte de culoare al SUA

Doris Lessing, câştigătoarea premiului Nobel pentru literatură pe anul 2007, a avertizat că Barack Obama, candiat la învestitura democrată în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă, va fi ucis dacă va deveni primul preşedinte de culoare al SUA, informează publicaţia britanică Daily Mail.

Afirmaţiile romancierei în vârstă de 88 de ani survin în momentul în care senatorul de culoare Barack Obama a întregistrat cel mai mare succes al său în alegerile prezidenţiale americane, învingând-o pe rivala sa democrată Hillary Clinton în Washington, Nebraska, Louisiana şi Maine.
Barack Obama, în vârstă de 46 de ani, fiul unui kenyan ÅŸi al unei americance albe, a respins afirmaÅ£iile dnei Lessing. ‘Un bărbat de culoare nu va rezista probabil mult timp în poziÅ£ia de preÅŸedinte. ÃŽl vor ucide’, a afirmat câştigătoarea premiului Nobel. ÃŽn opinia ei, ar fi mai bine dacă Hillary Clinton, 60 de ani, ar deveni prima femei preÅŸedinte din istoria SUA, avându-l pe Obama în funcÅ£ia de vicepreÅŸedinte.

‘Hillary este o femeie foarte inteligentă. SituaÅ£ia ar putea fi mai calmă dacă ar câştiga ea’, a apreciat Doris Lessing pentru un ziar elveÅ£ian.

Un analist democrat a reacÅ£ionat, criticând afirmaÅ£iile dnei Lessing. ‘Să sugerezi că Obama este în pericol dacă câştigă alegerile din noiembrie, nu crează doar diviziuni, ci este ÅŸi insultător la adresa poporului american’, a afirmat el.

La rândul său, profesorul de ÅŸtiinÅ£e politice de la Universitatea Princeton, Melissa Harris-Lacewell, s-a referit la un posibil pericol care ar putea plana asupra lui Barack Obama. ‘MulÅ£i susÅ£inători negrii se tem că Obama ar putea fi ucis. Această idee este în mintea oamenilor’, a afirmat Melissa Harris-Lacewell.

Candidatul de culoare la preşedinţia SUA în anii 1980, Jesse Jackson, a primit ameninţări în timpul campaniei sale electorale, iar fostul secretar de stat american Colin Powell a renunţat să candideze la Casa Albă după ce soţia sa a afirmat că se teme să nu fie ucis, notează publicaţia britanică.ROMPRES

Adauga un comentariu

*