Înscrierea în clasa I, până la 31 august 2008

Unităţile şcolare din Capitală vor da curs cererilor părinţilor de înscriere a copiilor la şcoală până la 31 august 2008, informează un comunicat al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti remis, luni, Agenţiei ROMPRES.

Potrivit sursei citate, în clasa I se pot înscrie copiii care vor împlini vârsta de şase ani până la data începerii anului şcolar 2008 / 2009.
‘La cererea scrisă a părintelui, tutorelui sau a susÅ£inătorilor legali, pot fi înscriÅŸi în clasa I ÅŸi copiii care împlinesc vârsta de ÅŸase ani până la sfârÅŸitul anului 2008, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare, fapt consemnat ÅŸi de medicul de familie printr-o adeverinţă cu menÅ£iunea ‘Apt pentru ÅŸcoală!”, precizează IÅžMB.

Totodată, potrivit IŞMB, consiliul de administraţie al unităţii şcolare va valida înscrierea elevilor pe numărul de locuri aprobat de MECT prin Planul de şcolarizare, până la 1 mai 2008.

Constituirea claselor pentru anul şcolar 2008-2009, se face în august, în vederea realizării încadrării cu personal didactic.

Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere în clasa I, fiecare unitate şcolară va afişa numărul de locuri disponibile, în conformitate cu Planul de şcolarizare, iar săptămânal, situaţia înscrierilor.

De asemenea, unităţile şcolare care nu au structurată o circumscripţie şcolară vor face publice criteriile proprii de înscriere şi vor raspunde în scris tuturor solicitărilor de înscriere ale părinţilor, în baza respectării criteriilor stabilite.

‘Unităţile de învăţământ au obligaÅ£ia înscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc în apropierea ÅŸcolii ÅŸi, în limita locurilor rămase libere, a celorlalÅ£i solicitanÅ£i.Părintele / tutorele legal are dreptul de a solicita ÅŸcolarizarea copilului său la o unitate ÅŸcolară cu clase de învăţământ primar, alta decât are domiciliul sau este arondat, cu aprobarea Consiliului de AdministraÅ£ie al unităţii de învăţământ, în limita planului de ÅŸcolarizare aprobat, numai după asigurarea ÅŸcolarizării copiilor arondaÅ£i în aria de cuprindere a unităţii ÅŸcolare respective.Se interzice condiÅ£ionarea înscrierii în clasa I de susÅ£inerea unor teste (cu excepÅ£ia celor prevăzute de regulament), precum ÅŸi perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinÅ£ilor’, mai
precizează IŞMB.ROMPRES

Adauga un comentariu

*