Tăriceanu: Meleşcanu la MJ, Stroe la MAp

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), premierul Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, luni, că Biroul Politic al PNL i-a propus pe Teodor Meleşcanu şi pe Radu Stroe să preia portofoliile Justiţiei şi, respectiv, al Apărării.

Primul-ministru a precizat că nominalizarea lui Meleşcanu la Justiţie vine după ce acesta a demonstrat în perioada de interimat că poate exercita această funcţie cu responsabilitate.

„România, dacă are o problemă în acest moment, este cea legată de JustiÅ£ie. Trebuie să realizăm anumite angajamente. Teodor MeleÅŸcanu a făcut faţă foarte bine responsabilităţilor de la Ministerul JustiÅ£iei în această perioadă”, a afirmat Tăriceanu.

Cât priveÅŸte înlocuitorul lui MeleÅŸcanu la Apărare, ÅŸeful Executivului a precizat că senatorul Radu Stroe a fost ales ÅŸi pentru că Secretariatul General al Guvernului, instituÅ£ie pe care a condus-o Stroe, este implicat în organizarea summitului NATO de la BucureÅŸti. „Venirea unui nou ministru la Apărare nu va schimba coordonatele”, a adăugat Tăriceanu.

Ministrul Apărării, Teodor MeleÅŸcanu, deÅ£ine din data de 15 ianuarie funcÅ£ia de ministru interimar al JustiÅ£iei. El a fost propus de premierul Tăriceanu ÅŸi acceptat de preÅŸedintele Traian Băsescu, după ce ÅŸeful statului a refuzat să o numească pe Norica Nicolai în fruntea MJ. Băsescu a afirmat la acea vreme că nu o va numi ”niciodată” pe Nicolai ca ministru al JustiÅ£iei , reproşându-i acesteia modul în care a soluÅ£ionat anumite cauze în perioada în care a activat ca procuror. MeleÅŸcanu a devenit interimar la JustiÅ£ie după demisia lui Tudor Chiuariu, în luna decembrie a anului trecut.

Adauga un comentariu

*