Inedit: două gorile fotografiate făcând dragoste precum oamenii

gor.jpgLeah, prima gorilă văzută folosind unelte, şi-a asigurat un alt mic loc în istorie, devenind prima gorilă fotografiată în timp ce se împerechează într-o poziţie neobişnuită pentru maimuţe: faţă în faţă.

Cercetători din cadrul organizaÅ£iei Wildlife Conservation ÅŸi al institutului Max Planck din Leipzig, Germania, au fotografiat inedita scenă, în Republica Congo. Chiar dacă au mai existat cercetători care au declarat că au văzut gorile împerechindu-se în poziÅ£ia ‘clasică’, până în prezent un astfel de episod nu fusese niciodată fotografiat sau filmat.

Oamenii de ÅŸtiinţă – notează Reuters – au surprins acest moment în timpul unui studiu efectuat asupra unui grup de gorile vestice din parcul naÅ£ional Nouabale-Ndoki din Congo.

Într-un articol publicat de Gorilla Gazette, aceştia au scris că au urmărit-o pe Leah în timp ce se împerechea cu un mascul pe nume George.

‘Leah era întinsă pe spate, iar George se uita în ochii ei’, se menÅ£ionează în articol.

Gorilele vestice reprezintă o specie aflată în pericol de dispariţie, populaţia lor scăzând cu 60% în ultimii ani, ca urmare a mai multor ameninţări precum vânătorii, distrugerea habitatului sau răspândirea virusului Ebola.

Leah a devenit celebră în 2005, când a fost văzută folosind un băţ pentru a testa adâncimea unei ape, înainte de a intra în ea.ROMPRES

Adauga un comentariu

*