TÂNĂRA ROMÂNCĂ, AUTOAREA ALARMEI FALSE DE LA O PLATFORMĂ PETROLIERĂ, EXAMINATĂ PSIHIATRIC

O românca de 23 de ani, autoarea falsei alarme cu bombă de pe o platformă petrolieră din Marea Nordului, a fost audiată marţi de un judecător britanic.Tânăra Dana Roşu este acuzată de tulburarea liniştii publice, dar nu se ştie încă ce pedeapsă riscă. În prezent ea este supusă unui control psihiatric. Românca s-a prezentat în faţa unui judecător din Aberdeen. Audierea s-a desfăşurat cu uşile închise.

Dana Roşu nu a făcut nici o declaraţie. Fata a fost apoi transferată într-un spital scoţian, pentru a fi examinată psihiatric.

Duminică, ea a provocat haos pe platforma Safe Scandinavia. A spus colegilor că urmează să explodeze o bombă şi a încercat să se arunce peste bord. Paza de coastă britanică a evacuat peste 100 de persoane.

La operaţiune au luat parte 14 elicoptere, aviaţia militară şi paza de coastă. Ulterior însă, anchetatorii au aflat că incidentul a avut deoarece românca visase că platforma a luat foc.

În urma incidentului, tânăra a fost arestată. Presa britancă a scris că în momentul arestării, aceasta era agitată şi a trebuit să fie sedată. Dana Roşu este de trei ani în Marea Britanie şi lucrează ca recepţioneră pe vasul unde sunt cazaţi muncitorii de pe platformă

Adauga un comentariu

*