Tăriceanu nu demisionează şi nu amână alegerile locale

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a declarat miercuri că nu intenţionează să demisioneze, aşa cum i-a cerut liderul PSD, Mircea Geoană, şi a subliniat totodată că nu are de gând să propună organizarea alegerilor locale altfel decât la termenul prevăzut de lege.

„Dacă voi avea vreodată intenÅ£ia să demisionez, vin ÅŸi vă comunic. Nu am intenÅ£ia să demisionez. Dacă opoziÅ£ia doreÅŸte alegeri anticipate, are posibilitatea să răstoarne Guvernul ÅŸi vine cu o moÅ£iune de cenzură în Parlament”, a subliniat premierul.

Şeful Guvernului a precizat că astfel decurg lucrurile din punct de vedere procedural şi politic în România, iar, în calitate de premier şi lider al PNL, nu împărtăşeşte obiectivele PSD.

„ÃŽn plan politic, opoziÅ£ia are oricând posibilitatea să folosească instrumentele parlamentare care sunt ÅŸi politice de răsturnare a Guvernului ÅŸi anume depunerea unei moÅ£iuni de cenzură. Eu nu am intenÅ£ia să demisionez, nu cred că, dacă la nivelul PSD există anumite planuri, trebuie neapărat să le împărtăşim. PSD-ul are propriile obiective ÅŸi strategii politice. Eu, în calitate de prim-ministru, ÅŸi aici trebuie să vorbesc mai degrabă ca prim-ministru ÅŸi ca lider politic, am obiective politice diferite din perspectiva responsabilităţilor guvernamentale ÅŸi din perspectiva calităţii de preÅŸedinte al PNL”, a arătat Tăriceanu.

El a subliniat că decizia organizării alegerilor locale se va lua pe baza consultării cu partidele politice. „Nu am intenÅ£ia să amân alegerile locale”, a afirmat, categoric, premierul.

Tăriceanu a subliniat că planul de guvernare va fi îndeplinit şi astfel nu are niciun motiv de a demisiona.

„Astăzi (miercuri – n.r.), ministrul Economiei ÅŸi FinanÅ£elor, Varujan Vosganian, care primise o sarcină anterioară să facă un raport de îndeplinire a angajamentelor de guvernare pe trei ani, a venit cu un raport foarte consistent ÅŸi a venit cu următorul lucru: că toate angajamentele de guvernare pe care ni le-am luat vor fi îndeplinite. AÅŸa că nu văd care ar fi motivul pentru care ar trebui să demisionez”, a declarat Tăriceanu. Surse guvernamentale au precizat, de altfel, că fiecare ministru va aduce completările pe domeniile de responsabilitate.

Liberalii şi social-democraţii nu s-au înţeles, marţi seara, asupra organizării de alegeri anticipate, au declarat, pentru ROMPRES, surse din Partidul Naţional Liberal.

Potrivit acestora, liberalii vor fi dispuşi să discute din nou cu PSD pe subiectul alegerilor anticipate doar în cazul în care parlamentarii social-democraţi vor susţine proiectul legislativ privind introducerea votului uninominal.

Adauga un comentariu

*