Bacaul, Mercedes? Nici macar Trabant!

Ar fi prea frumos ca sa fie adevarat! Eu sunt sceptic, de fapt, de-a dreptul neincrezator in sansele Bacaului de a deveni locatie pentru o fabrica Mercedes. In primul rand, nu existam pe harta intereselor-oportunitatilor nemtesti.

Cine dracu’ a auzit de noi prin Germania? Nimeni! Poate vreo doi-trei politisti care au arestat hotii de buzunare si smenarii care au dat iama peste ei la inceputul anilor ’90. Dar aia nu se pun si, oricum, nu ar fi de bine. Ne comparam cu municipiul Cluj Napoca? Niciodata! Minionul Boc are in fata o puternica falanga de lobby international, incepand cu Basescu ti terminand cu grupurile de interese locale, care vor castiga si mai mult din investitia Nokia si, foarte probabil, din cea Mercedes. Pentru noi cine lucreaza? Nimeni!

Ai nostrii fac tot felul de parteneriate de doi lei cu italienii, interesati doar sa trimita cat mai usor in Romania hoardele de fomisti care i-au invadat. Sa nu aud de Fiat, ca mi se strepezesc dintii! Aia nu-s in stare sa se impuna pe piata lor, daramite sa-si deschida vreo fabricuta in stranatate.

Asa ca ramanem sa ne buricam cu hipermarketurile care au inconjurat-penetrat-coplesit Bacaul intr-o centura scumpa si nerelevanta economic, care duce banii bacauanilor oriunde numai nu in orasul lor nu. Ba, mai mult, ditamai prefectul judetului are tupeul sa strige la alesii locali si la presa ca semnaleaza magariile de pe ‘antierul unui alt asirator de bani locali. Daca era vorba de o hala de productie, mai intelegeam. Dar asa, mi se pare o neghiobie cat biroul lui de om al Guvernului in teritoriu sa te bati cu toata lumea pentru o afacere care nu aduce mai nimic Bacaului. Locuri de munca? Ce gluma buna! Vad ca patronii aduc tot mai multe cusatorese din fundul Asiei ca sa lucreze in Bacau.

La astia de ce nu te ratoiesti, domn’ prefect? Poate ca vom afla intr-o zi. Sau de ce nu te-ai batut cu aia de te-au pus in functie sa avem si noi un aeroport de Doamne-ajuta? Dupa aproape patru ani de stapanit Bacaul, ne-ati dat inapoi cu vreo zece ani. Nu eram noi chiar Mercedesul Moldovei, dar nici un Trabant peticit si partaitor care scoate mult fum si merge de-a ‘mboulea, ca acum. Astora cine le-o fi dat permis de politician?

Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. Ai dreptate!

  2. ar fi mishto sa avem o fabrica mercedes in bacau !!!! s-ar face mai multe locuri de munca !!!1 dar din cate shtiu nu cred ca se va face vreo fabrica de masini curand prin bacau

Adauga un comentariu

*