Subvenţii de la bugetul de stat pentru tinerii care doresc să-şi construiască o casă

Tinerii care construiesc pentru prima dată o locuinţă prin credit ipotecar şi care au vârsta până la 35 ani pot beneficia de subvenţii de la bugetul de stat. Guvernul României, prin OUG 51/2006, a aprobat Programul naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală.

Prin acest Program statul sprijină construirea locuinţelor prin acordarea unei subvenţii de la bugetul de stat de 20% din valoarea locuinţei construite, subvenţie care nu poate depăşi 10.000 euro. Beneficiază de aceste subvenţii tinerii care construiesc pentru prima dată o locuinţă prin credit ipotecar şi care au vârsta până la 35 ani la data depunerii cererii la primăria localităţii pe raza căreia se execută construcţia.

Subvenţia se acordă pentru locuinţele construite prin credite ipotecare, prin ANL sau prin regie proprie, prin societăţi specializate, pe terenuri proprietate personală, pe raza municipiului Bacău.

Persoanele interesate pot obţine mai multe informaţii la Sediul 2 al Primăriei Bacău, la P-ţa Centrală, la Serviciul Public de Administrare a Fondului Locativ.

Cererile se depun la sediul Primăriei Bacău şi sunt însoţite de o serie de documente specificate în Ordinul comun 216/166/2007 al MDLPL şi MIRA, care aprobă Normele metodologice de aplicare ale programului.

La nivelul Consiliului Local, s-a constituit o comisie de analiză a solicitărilor de subvenţie pentru construirea de locuinţe prin credit ipotecar, aprobată prin HCL 504/2007 care a analizat deja 14 dosare, 10 din acestea fiind aprobate, celelalte 4 neavând toate documentele solicitate.

Sumele alocate de la bugetul de stat se vor vira în contul creditului ipotecar, după recepţia lucrării.

Adauga un comentariu

*