Volei (f), Challenge Cup / Stiinta Bacau – Unic P. Neamt 3:0 (21, 22, 18)

Echipa gazda a dominat categoric acest sfert de finala al competitiei europene nr. 3. Unic Piatra-Neamt a condus doar cu 1:0 in primul set si cu 8:7 in al doilea, in rest a fost condusa, uneori chiar la 8 puncte diferenta. Stiinta Bacau nu a rezolvat insa problema calificarii. Conform regulamentului intrat in vigoare anul trecut, studentele vor fi nevoite sa castige trei seturi sau extra-setul din mansa secunda.Cei 1600 de spectatori din Sala Sporturilor s-au intalnit din nou cu Viktoria Polishchuk, dar de data asta ca ridicatoare a echipei din Piatra-Neamt, dupa trei sezoane petrecute la Stiinta. De asemenea, Angelica Chivorchian a „lovit” cat a putut de tare in terenul pe care-l aparase inainte de a opta pentru Dinamo, in urma cu doi ani. Plecarile celor doua jucatoare au fost pana la urma benefice Stiintei, Aleksovska – urmasa Vikai Polishchuk – fiind mai precisa decat ucraineanca, iar Ramona Elisei este superioara Angelicai. Comparatiile isi au acoperire prin jocul prestat de cele patru jucatoare in intalnirea directa din Challenge Cup. Jucatoarea meciului a fost insa Mihaela Truta, arma pe care antrenorul Florin Grapa a ferit-o de ochii spionilor in ultimele intalniri de campionat. Foarte putine atacuri ale capitanului de echipa al Stiintei nu au fost transformate in puncte. In fapt, pentru echipa bacauana functionarea buna a atacului a fost marele castig. S-a vazut inca de la inceputul campionatului ca serviciul si blocajul (redutabile la acest capitol Mihaela Herlea si Crina Hossu) bacauan functioneaza foarte bine. Acum par imbunatatite si celelalte faze ale jocului, de aceea Dinamo si Metal Galati, favoritele la titlul national, ar trebui sa se puna serios in garda. De partea cealalta, Unic a dat doar impresia unei formatii care poate mai mult. Asta insa numai daca Polishchuk va fi in cea mai buna forma, daca liberoul formatiei nemtene, turcoaica Hatice, va evolua la valoarea care se spune ca o are, iar Sobo, Zaharia si Stanciu vor fi mai constante pe parcursul unui intreg meci. Stiinta a avut 20:12 in primul set, 19:14 in al doilea si 20:15 in al treilea. Dar aceasta victorie lejera nu va semana mai mult ca sigur cu partida retur. In mod traditional, Unic, cand evolueaza acasa, ii face zile fripte Stiintei. Iar formatia nemteana are nevoie chiar si de o victorie cu 3:2 pentru a impinge mansa a doua in extra-set, unde avantajul terenului propriu ar fi iarasi de partea sa. In acest sens, antrenorul bacauan Florin Grapa a declarat dupa meci ca „vom avea un meci mult mai greu decat in tur. Dar sper ca dupa atatea incercari, unele ratate la limita, sa ajungem in Final Four”.
Formatiile
Stiinta Bacau: Aleksovska, Herlea, Elisei, Hossu, Truta, Anghel, Manu (libero); a mai jucat Roxana Josef;
Unic Piatra-Neamt: Polishchuk, Sobo, Chivochian, Zaharia, Ciobanu, Curca, Hatice (libero); au mai jucat Signeanu, Stanciu, Niculcea si Kirilov.

Rezultatele primei manse din sferturile de finala mansa I ale Challenge Cup: Stiinta Bacau – Unic Piatra-Neamt 3:0 (21, 22, 18), Gunes Vakifbank Istanbul – Dinamo Bucuresti 3:0 (22, 15, 11), Hotel Cantur Las Palmas – Dredner SC 3:0 (16, 18, 24), Infoplus Minetti Imola – Olympiacos Pireu 3:0 (22, 21, 17). Partidele retur de la Bucuresti si Dresda se vor juca pe 20 februarie, iar cele de la Imola si Piatra-Neamt pe 21 februarie (reprezentantele Romaniei vor incepe partida la 19.30)

Adauga un comentariu

*