Deputaţii verifică privatizarea Rafo

Deputaţii din Comisia de privatizare au solicitat Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului date privind vânzarea societăţii Tractorul SA Braşov. De asemenea, deputaţii au cerut şi informaţii referitoare la privatizarea Petromidia şi Rafo Oneşti.

Mihai Tudose, preşedintele Comisiei, a anunţat că oficialii AVAS au prezenta date incomplete referitoare la licitaţia de vânzare a uzinei Tractorul, o nouă întâlnire cu reprezentanţii instituţiei urmând să aibă loc peste două săptămâni.
Platforma industrială a uzinei Tractorul a fost vândută în vara anului trecut către Flavus Investiţii, în urma unei licitaţii, pentru 77 milioane de euro, fără TVA. Comisia Europeană a început o investigaţie cu privire la o posibilă încălcare a tratatului cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte acordarea unor ajutoare de stat către compania câştigătoare a licitaţiei, Flavus Investiţii SRL.
La vânzarea uzinei braÅŸovene, autorităţile de la BucureÅŸti au condiÅ£ionat privatizarea Tractorul de menÅ£inerea unui anumit nivel al activităţii economice, pe o perioadă de zece ani, ÅŸi reangajarea foÅŸtilor angajaÅ£i ai uzinei. „CE trebuie să verifice dacă respectivele condiÅ£ii impuse au determinat preÅ£uri de vânzare mai mici decât în cazul unei privatizări necondiÅ£ionate, caz în care acestea ar putea fi catalogate ajutoare de stat”, anunÅ£a, în septembrie, un comunicat al Comisiei Europene. .
Un răspuns al Comisiei Europene pe tema investigaţiei începute la Tractorul SA este aşteptat la începutul lunii viitoare.

Adauga un comentariu

*