O societate sud-coreeană va clona câinele unui particular

O societate sud-coreeană a primit o comandă din partea unei femei din SUA care vrea să-şi cloneze câinele defunct, o premieră comercială în utilizarea acestei tehnici, potrivit presei locale, relatează AFP.

RNL Bio i-a cerut acestei cliente californiene suma de 150.000 de dolari pentru a-i clona regretatul companion, un pitbull pe nume ‘Booger’, a indicat Korea Times.

Clonarea va fi realizată de Universitatea Naţională din Seul (SNU) pe baza ţesuturilor de ureche congelate de către proprietară.

Patronul RNL Bio mizează pe 500 de comenzi în anii viitori de la clienţi avuţi şi întristaţi de moartea animalului lor de companie.

‘ÃŽn Occident, mulÅ£i oameni vor să-ÅŸi cloneze animalul, chiar ÅŸi la aceste preÅ£uri ridicate’, a declarat Ra Jeong-chan, citat de cotidian.

‘Se pare că această doamnă suferă de un handicap, iar câinele său o ajuta să treacă peste această situaÅ£ie, aÅŸa că vrea o clonă a lui Booger’, a explicat Ra.

Echipa SNU s-a distins deja în august 2005 clonând pentru prima dată un câine, un ogar afgan pe nume ‘Snuppy’.

Reuşita lor a fost pusă o perioadă sub semnul întrebării din cauza prezenţei în echipă a cercetătorului Hwang Woo-suk, căzut în dizgraţie după ce a falsificat nişte cercetări. Însă clonarea câinelui a fost confirmată în cele din urmă.ROMPRES

Adauga un comentariu

*