Alegeri la PER Bacau / Vasile Grecu a ramas presedinte al ecologistilor din Bacau

Conferinta Judeteana Extraordinara a Partidului Ecologist Roman, filiala Bacau, n-a adus nicio surpriza in ceea ce priveste alegerea noii conduceri. De fapt, noua conducere a ramas cea veche, cu Vasile Grecu – presedinte, Iulian Olteanu – prim-vicepresedinte, Adrian Matei si Constantin Gheroghita – vicepresedinti. A fost reconfirmata colaborarea in alegeri cu PSD.In deschiderea conferintei tinuta la Muzeul „Iulian Antonescu”, ecologistii bacauani au primit salutul reprezentantilor altor partide. A deschis seria protocolara fostul prefect Radu Catalin Mardare – candidat al PSD la scaunul de primar al Bacaului, urmat de presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea. Vasile Grecu, care este si presedinte executiv al ecologistilor la nivelul intregii tari, a reamintit ca PSD si PER au o intelegere de colaborare privind „crearea unui puternic pol de centru-stanga, care sa castige alegerile”. Au urmat urarile de bine din partea Partidului Consevator (reprezentat de Carmen Dima), Partidului Republican (romano-australianul John Popa) si Partidului Romania Mare (Vasile Irimia). Dupa care, invitatii retragandu-se, ecologistii au pornit la „treaba”.

Activitate = agitatie

Raportul de activitate pentru perioada 2005-2008 a inceput de fapt cu un remember privind framantarile din urma cu doi ani. S-a reamintit ca fostul presedinte, Petre Lifciu, a dorit sa „topeasca” Partidul Ecologist in Partidul Noua Generatie al lui Gigi Becali. Interventia ecologistilor autentici (iar Vasile Grecu a fost unul dintre acestia) a salvat partidul de la desfiintare. Actiunile concrete ale PER Bacau au fost, in principal, actiuni de curatare a mediului sau de sensibilizare a opiniei publice. Vasile Grecu a si subliniat ca „nu trebuie sa stam pe margine si fiecare membru al partidului nostru, la fiecare contact uman pe care il are – pardon, am comis-o un pic – trebuie sa prezinte si optiunea ecologista. Trebuie sa fim extrem de activi”. Desigur, in sala s-au auzit cateva chicoteli, mai ales ca parte din public era formata din tineri. Usor insa de constatat ca PER are un activ de partid educat. Lesne de intuit si ca perechile de sot-sotie, prieten-prietena, tata-fiu din sala au avut un liant in convingerile ecologiste. El a mai facut un apel celorlalte partide la o campanie electorala civilizata si corecta.

Quasi-unanimitate

Vasile Grecu, singurul care si-a depus candidatura la functia de presedinte, a fost reales cu votul unanim al celor 102 delegati judeteni. „Nu m-am asteptat sub nicio forma”, a reactionat un mucalit din sala. Ceilalti alesi in Biroul Executiv Judetean al PER au primit maxim 7 voturi in minus. Iata-i pe noii-vechi ai PER Bacau: Vasile Grecu – presedinte, Iulian Olteanu – prim-vicepresedinte, Adrian Matei si Constantin Gheorghita – vicepresedinti; Ciprian Zaharia – secretar; Ion Dodita, Eugen Pancescu, Catalin Sachelariu – membri; Neculai Constantinescu – membru supleant; Mircea Sandulescu – presedinte tineret; Daniela Iulia Nucu – presedinte al organizatiei de femei; Laurentiu Postolache, Elena Paun si Andreea Jaravete – cenzori; Gabriela Viscreanu, Neculai Cucu si Ioan Saursan – membri ai comisiei de arbitraj. Toti acestia, plus reprezentanti ai ecologistilor din judet, vor reprezenta Bacaul in Capitala, la Congresul National al PER, din 23 februarie.

Comentarii

  1. Felicitari Dlui Grecu pentru re-alegere. Imi exprim totusi surprinderea ca aceasta Conferinta Extraordinara nu a fost publicizata suficient si ca nu au fost publicizate programele celor care au aspirat la functii in PER.

    Personal, ca fondator al acestui partid Bacauan, regret ca nu am putut sa adresez un mesaj distinsei conferinte, eu fiind membru al unei organizatii Bucurestene.

    Succes si nu uitati sa va consultati cu membrii in tot ceea ce intentionati sa intreprindeti.

    Petre I Metanie,
    Fondator PER,
    Londra.

    http://peroman.wordpress.com/

  2. dorobantu mitica a zis:

    Felicitari d-lui Grecu. Personal nu va cunosc dar stiu ca faceti mult prea mult ca partidul nostru PER. sa reziste si sa fie cit de cit cunoscut. Mult.,mult succesc in continuare. Cu stima Mitica Dorobantu .- Volovat- SV.

Adauga un comentariu

*