Angajatii Termon SRL Onesti scapa de concediere

angajatii-termon-scapa.jpgOdata cu intrarea in insolventa a fostului furnizor de energie termica din Onesti, Termon SRL, salariatii societatii riscau sa ramana fara loc de munca, insa pentru 25 dintre ei s-a gasit o solutie salvatoare, prin transferul la actuala firma de termoficare din municipiu, Termon CT SA.

Primarul Emil Lemnaru, care aproba organigrama firmei de termoficare, si Marcel Iordache, administratorul unic al Termon CT SA, au ajuns la o intelegere privind transferul celor 25 de salariati. Insa doar 10 dintre acestia au fost angajati pe durata nedeterminata, ei urmand sa se ocupe de activitatile de intretinere si interventii la centralele termice de cartier. Alti 10 salariati au fost angajati pe durata determinata, de un an de zile, si se vor ocupa de grupurile de masura si de citirea contoarelor individuale, “pana cand se va instala cablul de teledetectie, pentru citirea automata, de la distanta, a datelor”, dupa cum a precizat primarul Emil Lemnaru. Inca 5 salariati transferati de la falimentarul Termon SRL vor lucra ca paznici la CET Borzesti, ei fiind angajati tot pe durata determinata, de un an de zile.

Front de lucru si pentru restul salariatilor

Pentru ceilalti angajati ramasi la Termon SRL, solutia ar fi cooptarea lor in cadrul firmelor care vor continua lucrarile pentru trecerea la distributia pe orizontala a energiei termice si pentru contorizarea individuala. Lucrarile vor fi efectuate in jumatate din blocurile existente in municipiu, se vor intinde pe tot parcursul anului si vor fi realizate cu 3 – 4 firme selectate de Termon CT SA. Angajatii ramasi de la Termon SRL ar putea fi preluati de firmele care vor efectua lucrarile, data fiind experienta lor in astfel de activitati, insa primarul Emil Lemnaru este de parere ca societatile respective nu pot fi obligate sa absoarba forta de munca de la fosta firma de termoficare.

Solutie de moment

Pe de alta parte, Marcel Iordache, administratorul unic al Termon, crede se poate rezolva aceasta problema, prin stabilirea unor clauze care sa fie incluse in contractele ce vor fi incheiate cu firmele respective. Pentru realizarea lucrarilor, vor fi alese acele firme care vor accepta sa preia forta de munca ramasa la Termon SRL, insa de anul urmator, cand intregul municipiu va fi contorizat individual si cu distributie pe orizontala, nimeni nu le mai poate garanta locurile de munca salariatilor proveniti de la fosta firma de termoficare.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*