Deţinuţii au învăţat cum să întocmească un CV european

Deţinuţii din Penitenciarul de Minori şi Tineri de la Tichileşti au învăţat, cu ajutorul specialiştilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Brăila, cum să întocmească un CV european, transmite corespondentul ROMPRES.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de la Tichileşti, Ionel Dincă, şapte minori şi tineri admişi de Comisia pentru Libertate condiţionată, cu şanse de a fi eliberaţi, au mers la sediul AJOFM, unde au fost consiliaţi de specialiştii instituţiei.

‘Le-au fost prezentate serviciile oferite persoanelor care solicită un loc de muncă, respectiv informare ÅŸi consiliere profesională, formare profesională, consultanţă ÅŸi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente, precum ÅŸi ce acte sunt necesare pentru a solicita un loc de muncă sau cum se completează un curriculum vitae european’, a declarat Ionel Dincă.

Acţiunea face parte din etapele de colaborare dintre Penitenciarul de la Tichileşti şi AJOFM Brăila, derulate cu scopul ca tinerii care părăsesc penitenciarul să deţină o calificare sau să ştie să îşi caute un loc de muncă, pentru a se reintegra cu uşurinţă în societate. ROMPRES/

Adauga un comentariu

*