Hunedoara: Prima femeie soldat profesionist

O tânără de 19 ani a devenit, miercuri, prima femeie soldat profesionist din judeţul Hunedoara, ea urmând să-şi desfăşoare activitatea la o unitate militară din municipiul Brad, începând cu data de 3 martie, transmite corespondentul ROMPRES.

‘Am fost atrasă de cariera militară, îmi place uniforma ÅŸi cred că armata îmi va oferi un serviciu stabil. Sunt o fire ambiÅ£ioasă ÅŸi cred că acest aspect a contat mult. Familia ÅŸi prietenul meu m-au susÅ£inut în acest demers’, a declarat Loredana RoÅŸu, cu ocazia înmânării actelor de angajare la sediul Centrului Militar JudeÅ£ean (CMJ) Hunedoara.

Ca să fie angajată ca soldat-voluntar, tânăra de 19 ani a trecut mai multe teste şi a urmat o perioadă de pregătire în noua meserie. Ea face parte din seria a treia de soldaţi-gradaţi voluntari recrutaţi de CMJ Hunedoara.

‘Tânăra va lucra cot la cot cu bărbaÅ£ii din unitatea militară la care a fost angajată. Este o fată frumoasă, isteaţă ÅŸi are toate ÅŸansele să avanseze în cariera militară’, a apreciat, la rândul său, lt.col. Nicolae Dincă, din cadrul CMJ Hunedoara.

Aproape un sfert dintre solicitanţii unui post de soldat sau gradat voluntar în armată sunt absolvenţi ai unei forme de învăţământ superior şi sunt licenţiaţi în meseriile de profesor, inginer, jurist sau economist.

Adresabilitatea tinerilor hunedoreni spre o carieră militară este în continuă creştere, peste 400 de persoane solicitând relaţii despre condiţiile în care ar putea fi angajaţi ca soldaţi-gradaţi voluntari.

Dintre ei, mai mult de 120 de tineri au reuşit să treacă testele de angajare. ROMPRES

Adauga un comentariu

*