Comisarul Valerica Manole, purtator de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean de Bacau, nu face niciodata sarmale. Motivul? „Nu-mi place sa le impachetez”, marturiseste ea. In schimb, masa de Paste va fi la fel de bogata ca de fiecare data. Drob, ciorba cu bors de casa, friptura de miel la cuptor si pasca cu smântâna sau ciocolata. Toate acestea vor fi gatite chiar de catre comisarul Valerica Manole, care, in ciuda profesiei solicitante, mai are timp si de bucatarie. Drobul preparat cu ciuperci si multa verdeata va face deliciul familiei Manole. „Fierb maruntaiele si adaud putina carne de vita. Le toc sau doar le tai cu cutitul si amestec cu ciuperci, multa verdeata si ceapa. Fierb 5,6 oua si le asez in tava pe hârtia de copt, torn compozitia si invelesc cu o foaie ca de taitei”. Comisarul a dezvaluit secretul mâncarii gustoase si sanatoase. „Nu folosesc condimente din comert. Adaug doar sare, piper, cimbru, foi de dafin, ceapa si usturoi”, a incheiat Valerica Manole.
Anca Elena COTFAS