Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, în colaborare cu SIVECO România SA, va implementa in noul an scolar, 2008 – 2009, un nou program de formare, „IntelÒTeach – Predarea în societatea cunoaşterii”, cu durata de 89 ore. El a fost acreditat în luna octombrie 2007, devenind purtator a 25 credite profesionale transferabile. Scopul acestui program este acela de a ajuta cadrele didactice sa promoveze învatarea centrata pe elev, prin integrarea tehnologiei si prin abordari bazate pe proiecte ale elevilor. Cursul este structurat în 8 module, care raspund la o întrebare fundamentala: „Cum poate fi utilizata tehnologia în modul cel mai eficient pentru a sprijini si pentru a evalua cunostinţele elevilor?” şi se va desfasura pe durata a 48 de ore, urmate de 16 ore de tutoriat, restul orelor fiind dedicate realizarii aplicaţiilor practice la clasa. Programul a fost lansat de Compania Intel în anul 1999, fiind implementat progresiv în 35 deae tari, iar din acest an si in România, unde SIVECO, prin CCD-uri, are rolul de implementator.
În aceasta perioada se desfasoara deja sesiunea de formare a „Master Trainer”, la care participa si trei profesori din judeţul Bacau – Mihaela Ciuchi, Ema Fâciu (CCD Bacau), Costin Dobrota (Grup Şcolar „Gh. Asachi” Onesti) – care au obţinut deja, în urma sesiunii de formare IntelÒTeach Essentials Course (Braşov, 9-15 iulie 2007), calitatea de „Senior Trainer”, iar acum, la Târgovişte, isi valorifica noile competenţe, în beneficiul celor 100 de cadre didactice, selectate la nivel naţional. În consecinta, odata cu începerea anului şcolar 2008-2009, formatorii nominalizaţi, prin CCD Bacau, vor organiza la nivelul judetului sesiuni de formare cu aceasta tematica deosebit de interesanta si incitanta.
„Desfasurarea acestui program, locurile fruntase obtinute de noi pâna acum în domeniul formarii IT reconfirma performanţele instructorilor si formatorilor bacauani, a tuturor colegilor de la Casa Corpului Didactic, care lucreaza cu abnegaţie şi daruire. După o serioasa selecţie, la nivel local şi naţional, am marit considerabil numarul instructorilor acreditaţi, deoarece intenţionam ca acest trend sa continue. Datorita lor, cadrele didactice bacauane vor intra în categoria celor peste 4 milioane de dascali din lumea întreaga care au făcut ca tehnologia sa fie mai interesanta şi mai relevanta pentru cei care învata”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau. (St.O.)