Seful administratiei onestene spune ca din punct de vedere edilitar anul 2008 a fost unul “acceptabil” pentru urbea pe care o conduce
Pentru administratia locala din Onesti, anul 2008 a fost unul potrivit, nici rau, dar nici stralucit, dupa cum a apreciat primarul municipiului, Emil Lemnaru, care a precizat ca au mai existat si momente tensionate. “A fost un an de mijloc, dar un pic spre bine – ne-a spus seful executivului onestean. Pe ansamblu, noi credem ca am reusit sa depasim cu bine momentele delicate care au mai existat pe parcursul anului”. Primarul Emil Lemnaru a facut referire la blocarea conturilor municipalitatii onestene, fapt care putea duce orasul in colaps si care a fost catalogat drept cel mai greu moment pentru Onesti. La capitolul neimpliniri s-ar putea adauga si faptul ca rafinaria nu a reusit sa scape de procesele din instantele de judecata si se afla tot sub planul de reorganizare judiciara, insa Rafo a inceput si un amplu program de modernizare, cu efecte benefice in anii viitori. Un semnal bun a fost dat, in 2008, si de Carom, care a pornit doua fabricatii, butadiena si MTBE-ul, si care o pregateste acum pe a treia, cea de biodiesel. Spre sfârsitul lui 2008, au inceput sa se simta si efectele crizei economice, insa, exact in aceasta conjunctura, la Onesti s-au deschis doua mari complexe comerciale, Billa si Nevila.
In plan administrativ, primarul Emil Lemnaru a apreciat ca au fost multe realizari la Onesti, cum ar fi inaugurarea sectiei de hemodializa, finalizarea lucrarilor la Muzeul de Istorie, la filiala “Cosânzeana” a bibliotecii municipale, la spital sau la unele sali de sport din oras, precum si asfaltarile masive care s-au facut in vara, dar sala polivalenta nu a fost terminata nici anul acesta. Pentru onesteni, 2008 a fost tot un an de mijloc, poate un pic mai slab decât 2007, dar mai bun decât alti ani. Insa 2009 este privit cu rezerve la Onesti, din cauza crizei economice globale. “Cred ca 2009 va fi un an mult mai dur”, a apreciat primarul Emil Lemnaru.
Gheorghe LEU