Firme bacauane specializate in tepe
Baza de date a site-ului antitepari.ro prezinta si dupa ultima sa actualizare o lista impresionanta de societati din Bacau care figureaza cu probleme financiare in CIP. Astfel, Baza de date Antitepari contine radiografii ale firmelor care figureaza in CIP (Centrala Incidentelor de Plati) cu incidente majore de plati la plata cu cecuri sau/si bilete la ordin. Radiografie efectuata de antitepari.ro cuprinde informatii oficiale despre sediul societatii, obiectul principal de activitate, capitalul social dar si despre actionarii/asociatii firmei si cota din capitalul social detinuta de fiecare, administratorii societatii, rezultatele financiare inregistrate in anii 2006 si 2007 (cifra de afaceri, venituri totale, cheltuieli totale, profit net/pierdere, numar mediu de angajati). Totodata, cei interesatipot obtine informatii si despre obligatiile restante la bugetele de stat, istoricul incidentelor de plata majore inregistrate la plata cu cecuri si/sau la plata cu bilete la ordin. Se precizeaza când au fost inregistrate si suma totala aferenta instrumentelor refuzate la plata precum si daca societatea se afla in interdictie bancara.
Judetul Bacau, plin de tepari
Pe raza judetului Bacau au fost raportate, in ultimul buletin antitepari, nu mai putin de 24 de societati care au fost inregistrate cu probleme de plata. Astfel, patru dintre acestea sunt din Comanesti (Tenerife Holding, Geal-BGC, Mopal, Allacica), câte trei din Onesti (UTON, Nisa Group, Fructimex) si comuna Magura (Roandra Tur, Finans Activ, PMC Group). Tot din judetul Bacau mai sunt prezentate ca rau-platnice si societati precum Dacstalo Buhusi, Cab-Affaire Moinesti, Arsena Service Asau, Berzinti-Impex Livezi, Bi&Di Prod Negri. Nici municipiul Bacau nu duce lipsa de tepari. Astfel, ii putem aminti pe Barlinek Romania (fosta Diana Forest), Deluca Industries, Alfa Const AG, Cerexim Com International, Lurivi Com, Stef Decoplast, Prolabac, Deneco Invest, Hard Construct.
Si totusi exista „scapari”
Desi baza de date antitepari se actualizeaza permanent, pe baza sesizarilor transmise de cititorii site-ului www.antitepari.ro, exista totusi si unele chestiuni de ordin tehnic care ar putea duce la un moment dat la aparitia unor confuzii sau a unor neconcordante cu realitatea. Astfel, dupa ce am consultat un expert economic, am aflat de la acesta ca s-a modificat politica Bancii Nationale a României, anume ca banii pentru un ordin de plata sau un cec sa fie depusi pâna in ziua de plata la ora 9 si nu pe durata intregii zile cum era inainte. In acest mod, se pot inregistra decalaje sau intârzieri din cauza omiterii din partea unui agent economic sa vireze banii la prima ora a diminetii sau chiar cu o zi inainte. Astfel, el intra in CIP si, ulterior, in baza de date a site-ului Antitepari. O alta problema deloc de neglijat este aceea ca unele dintre aceste societati se afla in proceduri de faliment sau de lichidare judiciara. Ori, in acest caz, semnalarea numelor lor in aceasta baza de date nu se mai justifica.
Stretegia Leonardo: „salt” peste plata furnizorilor
Societatea „Leonardo”, proprietara lantului de magazine cu acelasi nume a intrat intr-un derapaj continuu din punct de vedere financiar, devenind un client care isi incalca angajamentele de plata cu regularitate, fapt confirmat de Centrala Incidentelor de Plati (CIP), se arata pe site-ul sus-citat. Furnizorii de materie prima care „au avut ochi si urechi” au putut afla la inceputul lunii decembrie 2008, de pe site-ul antitepari.ro, ca mult-laudata firma „Leonardo” adunase deja in CIP aproximativ 130 de Bilete la Ordin refuzate la plata in mai putin de o luna (in perioada 11 noiembrie – 8 decembrie 2008). Atunci, administratorul societatii, Florin Panea, a sustinut ca instrumentele de plata „au fost emise pe baza unui cash-flow previzionat, iar faptul ca au fost refuzate se datoreaza unei neprevazute si acute lipse de lichiditati, imprejurare ce caracterizeaza intreaga economie la ora actuala. Absolut toate aceste bilete refuzate au fost reesalonate in acord cu beneficiarii lor, care au primit bilete pentru alte termene, unele dntre ele fiind deja achitate”, a mai spus administratorul de la Leonardo.
Referitor la acest aspect, Panea a declarat pentru site-ul antitepari.ro la inceputul lunii decembrie 2008: „cifrele pe care le detineti cu privire la restantele la bugetele de stat nu sunt de actualitate (30.09.2008), societatea fiind la zi cu plata acestora”. Cu privire la credibilitatea managerului Florin Panea cei de la antitepari.ro nu au dorit sa faca nici un fel de apreciere, insa au asigurat cititorii ca, la sfârsitul lunii ianuarie 2009, atunci când se publica obligatiile restante la finalul anului 2009, vor reveni cu informatii de actualitate.
Razvan SENDREA
In Buletinul Procedurilor de Insolventa din data de 19 ianuarie 2009 au fost publicate citatii, comunicari, hotarâri judecatoresti, convocari notificari si alte documente emise in cadrul procedurii de insolventa, conform Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei referitoare la urmatorii agenti economici: ANADARCOS SRL, PAN INVEST SRL, RAFO SA, SFÂNTA CRUCE SRL.
SC ROMBET SA Bacau achizitioneaza produse de la firme, zice ca plateste in 30 de zile si nu mai da banii nici dupa 45 de zile de la scadenta. Trist este ca angajatii sunt „scoliti” sa minta ba ca s-a facut plata ieri (mereu „ieri s-a facut plata!!!”), ba ca urmeaza „maine” sa plateasca (care „maine”??!!). Daca asa inteleg unele firme sa se dezvolte, mare pacat …!
atentie si la gruia gheorghe „seful ‘TEPARILOR DIN BACAU CARAZA SI LEHADUS !Mai nou , gruia gheorghe , teparul din silistea , zis gicanu ?! s-a facut patron de bar .
Intr-o spelunca din silistea , el incearca sa mai dea niste tepe distribuitorilor de racoritoare si bere , care nu sunt la curent cu activitatea infractionala a acestui , tepar nenorocit .
ATENTIE DISTRIBUITORI DE RACORITOARE EVITATI BARUL DIN SILISTEA , CONSTANTA ‘PATRONAT ‘de teparul nenorocit GRUIA GHEORGHE ZIS GICANU !!!