Unele scoli din Bacau ar putea avea din semestrul al II-lea un catalog electronic, in paralel cu cel clasic – aplicatia web apartine unui student la Informatica care sustine ca orice parinte aflat la un calculator conectat la internet poate verifica situatia scolara a copilului sau – cadrele didactice afirma ca proiectul este interesant, dar se tem ca elevii vor reusi sa sparga sistemul informatic si vor modifica sau vor sterge notele si absentele
Câteva scoli din Bacau ar putea avea din semestrul al II-lea, pe lânga catalogul clasic, un altul, in format electronic, astfel incât parintii sa urmareasca oricând pe internet situatia scolara a copiilor lor. Unitatile de invatamânt in care va functiona programul vor fi stabilite cu exactitate abia dupa urmatoarea sedinta de Consiliu Profesoral, dupa ce propunerea va fi supusa la vot de cadrele didactice. Proiectul apartine bacauanului Iulian Fodor (foto), student la informatica la Universitatea „A.I.Cuza” din Iasi, si ar putea rezolva problema monitorizarii de catre parinti a situatiei scolare a copiilor. „In ziua de azi, parintii sunt tot mai ocupati cu serviciul si de aceea nu au timp sa mearga la scoala ca sa vada notele si absentele copiilor lor. Acest catalog online va rezolva aceasta problema, deoarece de la orice calculator conectat la internet parintii isi vor putea controla copiii. Va trebui doar sa aiba câte un cont personal”, a spus Iulian Fodor. El a dat asigurari ca noul catalog are sisteme de siguranta bine puse la punct, astfel incât nu exista niciun risc sa fie spart de hackeri.
Comunicare prin posta electronica
Totodata, parintii vor putea comunica cu profesorii prin e-mail-uri. „Parintele isi va putea invoi copilul sau transmite profesorului diferite probleme care apar. In acelasi timp, si profesorul va putea transmite mail-uri parintilor”, a mai adaugat Fodor. Cu ajutorul acestui program, se pot calcula rapid mediile si se pot sterge notele si absentele trecute gresit. „Am reusit sa mai adaug o optiune, aceea de a descarca de pe internet orice carte ceruta de profesori la bibliografia suplimentara. Stiu ca, in general, bibliotecile scolare sunt sarace in carti”, a mai spus inventatorul programului. In plus, dirigintii vor putea descarca, la sfârsitul anului scolar, diferite modele de diplome pe care sa le inmâneze elevilor premianti. “In general, aceste diplome costa mult la tipografii. Apoi, completarea lor necesita timp. Va fi mult mai simplu daca ele se vor putea gasi cu ajutorul acestui program”, a mai adaugat studentul la Informatica.
Doua posibile puncte slabe
In viziunea profesorilor, catalogul online are doua puncte slabe. „Ideea este in general buna, dar mi-e teama ca parintii nu vor mai veni deloc la scoala deoarece vor avea senzatia ca au controlul total asupra situatiei copiilor lor”, a declarat profesoara Marinela Potârniche, director adjunct al Scolii „Mihail Sadoveanu” din Bacau. „In plus, exista riscul sa intre copiii in baza de date si sa faca vraiste in situatia lor scolara. Sa stearga sau sa puna singuri note”, a mai adaugat profesoara. Reprezentantii Inspectoratului Scolar afirma ca ideea este buna. „Proiectul este ingenios si util, mai ales parintilor. Urmeaza sa vedem exact câte scoli vor accepta catalogul electronic si vor incheia protocoale. Apoi, proiectul va primi avizul nostru definitiv”, a declarat Amalia Diaconu, inspector pe programe si activitati eductive.
Gratis pentru profesori
Punerea la punct al noii versiuni de catalog a costat peste 2000 de euro, dar initiatorul programului spune ca isi va amortiza cheltuiala in timp. El afirma ca toate cadrele didactice vor beneficia gratuit de catalogul online, in schimb, parintii care vor sa-si monitorizeze copiii vor plati o anumita taxa in contul scolii. (Olimpia FILIP)
Am comentat odata un articol,fara a jigni sau a folosi un limbaj vulgar si de atunci E-mail -ul meu estemereu publicat .De ce ?