Milioane de oameni din întreaga lume sting luminile, sâmbătă seara, timp de o oră, în cadrul programului „Ora Pământului”, România aderând oficial din acest an la iniţiativa care simbolizează interesul pentru găsirea unor soluţii care să prevină poluarea, dar şi fenomenul încălzirii globale.
Programul „Ora Pământului” se află la a treia ediţie. Peste 380 de oraşe şi 3.500 de companii din 35 de ţări şi-au anunţat participarea la campanie, prima fiind lansată în 2007, la Sydney, Australia, de către Fondul Mondial pentru Natură (WWF).
În 2008, operaţiunea a început la Suva, în Insulele Fiji, şi la Christchurch, Noua-Zeelandă. La Copenhaga, parcul de atracţie Tivoli, palatul regal şi opera au stins luminile, iar mai multe străzi au oprit sistemul de iluminat. La Budapesta, acealaşi lucru s-a întâmplat cu castelul, catedrala şi parlamentul de pe malul Dunării. În Marea Britanie, 26 de oraşe au declarat că iau parte la operaţiune.
„Ora Pământului” a trecut, apoi, pe celălalt mal al Atlanticului, în SUA şi Canada, unde CN Tower, înalt de 553 de metri, din Toronto, a fost cuprins de întuneric. Locuri celebre, precum Golden Gate din San Francisco şi Sears Tower din Chicago s-au alăturat evenimentului.
citeste: mai mult