Câteva sute de miei au fost taiati la Onesti, in ultimele zile, la punctul de sacrificare amenjat in Piata agroalimentara, care se numara printre putinele locuri autorizate din judetul Bacau. Ieri, pâna la orele 13,00, fusesera sacrificati 70 de miei, iar alti 60 – 70 au fost taiati in cursul zilei de miercuri. Pretul a coborât pâna la 15 lei, ieri, dar este posibil sa mai scada si zilele acestea. “Eu zic ca este un pret multumitor pentru toata lumea – a apreciat Nelu Jan Cimpoia, unul dintre cei mai cunoscuti oieri de pe Valea Casinului. Eu am avut, anul acesta, vreo 600 de miei, din care am sacrificat cam 100, pâna acum, pentru ca au fost fatati cam târziu, probabil din cauza vremii schimbatoare din timpul iernii”. Caprele au fatat si mai târziu decât oile. “Am vreo 20 de capre care au fatat chiar acum”, a spus Neculai Doilet, crescator de capre si director al Administratiei pietelor, oborului si bazarului din Onesti. Conditiile de la piata din Onesti, pentru sacrificarea mieilor, sunt foarte bune, pentru ca sectorul special amenajat dispune de apa rece si apa calda, mese si chiuvete din inox, gresie sau faianta pe jos, compresor de aer si iluminat permanent, echipament corespunzator pentru angajati (cizme de cauciuc, halate si bonete), dar si de asistenta sanitar-veterinara. “La noi, omul isi alege singur mielul pe care il doreste, si pe acela il taie”, a mai spus directorul Neculai Doilet.