Politistii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere au aplicat joi, 23 aprilie, 116 sanctiuni contraventionale, în valoare de 22.840 lei, si au retinut cinci permise de conducere, în urma unei actiuni desfasurate pe DN 2, pe linia respectarii prevederilor legale privind viteza de deplasare. A fost constata o infractiune, iar din cele 116 sanctiuni aplicate, 74 au fost pentru viotreza nelegala. Toate cele cinci permise retinute au fost pentru depasirea vitezei legale. Politistii au retras totodata si trei certifoicate de inmatriculare. A fost depistat Sandel C., de 35 ani, din judetul Galati, in timp ce conducea un autoturism pe DN 2, localitatea Gheorghe Doja, cu viteza de 121 km/h. Acesta a fost sanctionat contraventional si s-a luat masura complementara de retinere a permisului de conducere. A fost depistat Vasile H., de 60 ani, din Bacau, in timp ce conducea un autoturism pe D.N.2-E85 in localitatea Valea Mica, cu viteza de 105 km/h. A fost sanctionat contraventional si s-a luat masura complementara de retinere a permisului de conducere.
Tudorel E., de 21 ani, din judetul Vrancea, conducea un autoturism pe D.N.2-E85, in localitatea Valea Seaca, cu viteza de 112 km/h. A fost sanctionat contraventional, luându-se si masura complementara de retinere a permisului de conducere. Andrea-Corine N., de 45 ani, conducea un autoturism pe D.N.2-E85, in localitatea Bogdan Voda, cu viteza de 106 km/h. Aceasta a fost sanctionata contraventional, luându-se si masura complementara de retinere a permisului de conducere. Ionel I., de 21 de ani, din Podu Turcului, conducea un autoturism Fiat in localitatea Valea Seaca, cu viteza de 105 km/h. A fost sanctionat contraventional, luându-se si masura complementara de retinere a permisului de conducere.
Recomandari preventive
Comisarul Dorin Roman, seful Serviciului Politiei Rutiere, recomanda conducatorilor auto sa conduca preventiv. „Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Viteza determina cresterea distantei de frânare necesara opririi autovehiculului în siguranta si agravarea consecintelor accidentelor rutiere, indiferent de cauza. Nu în ultimul rând, rugam conducatorii auto începatori sa evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim ca, daca au mai putin de un an de practica, viteza maxima admisa în afara localitatilor este cu 20 km/h mai mica”, spune seful politiei rutiere bacauane.
Dan MINDIRIGIU