O noua conducere la ISJ

adrian-fuioaga-12-mai.jpgPrintr-o adresa a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, sosita ieri la Inspectoratul Scolar Judetean ca efect al O.U.G. nr.37/28 aprilie 2009, au fost eliberati din functii inspectorul scolar general Ovidiu Relu Cojocaru si cei doi inspectori scolari generali adjuncti, Brândusa Popescu si Cristian Ovidiu Merticaru. Prin aceeasi adresa a M.E.C.I. a fost numita noua conducere a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau: prof.ing. Adrian Fuioaga – inspector scolar general, prof.ing. Vasile Liviu Botezatu si prof. Theodora Sotcan – inspectori scolari generali adjuncti.

Distins cu „Meritul pentru Invatamânt” in grad de ofiter

Adrian Fuioaga- Inspector scolar general. Inginer specializat in industrie extractiva, a lucrat, intre 1985 – 1988, la Schela de Productie Petroliera Zemes. Din septembrie 1990 a venit, prin concurs, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”. In intervalul 1 septembrie 1997 – 4 mai 2001 a indeplinit functia de director adjunct, de la 4 mai 2001 pâna ieri, 12 mai 2009, fiind director al Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”. A absolvit, succesiv, cursurile organizate de Departamentul de Pregatire a Personalului Didactic de la Universitatea „Transilvania” Brasov si numeroase cursuri de formare continua organizate de Directia Audit a Consiliului National pentru Finantarea Invatamântului Preuniversitar de Stat si Departamentul pentru Dezvoltare Internationala de pe lânga Guvernul Marii Britanii, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau (cursurile Managementul organizatiei scolare si Managementul Grupului – Comunicare). Membru in Comitetul Local de Dezvoltare a Invatamântului Tehnic si Profesional, metodist al I.S.J. Bacau, autor si coautor al unor proiecte de integrare europeana, atestat operare PC. Referent stiintific Caiet Asistenta. Autor (in colaborare) al lucrarii „Stiinta si tehnologie: de la teorie la aplicatii practice” – auxiliar curricular. Este distins cu Ordinul „Meritul pentru Invatamânt” in grad de Ofiter.

Peste 25 de lucrari stiintifice publicate

Vasile Liviu Botezatu este, noul inspector scolar general adjunct cu probleme de management, dezvoltare si evaluare institutionala. A fost, timp de opt ani, director adjunct la Colegiul Tehnic „Grigore Cobalcescu” Moinesti, pâna la 13 decembrie 2007, când a fost avansat, prin concurs, inspector scolar la Inpectoratul Scolar Judetean Bacau. Profesor cu gradul didactic I (din 1996), a absolvit, succesiv, Facultatea de Forajul Sondelor si Exploatarea Zacamintelor de Petrol si Gaze, cursurile de formare „Noutati tehnice si tehnologice in industria petroliera”, „Managementul proiectelor educationale”, „Management in proces educational – Phare – VET”, „Utilizarea calculatorului in procesul didactic – Phare – VET, stagiul de initiere componenta Management – Finantare in invatamânt, cursul de formare pentru directorii de unitati scolare, diverse cursuri de formare din cadrul programului de reforma Phare – VET, curs postuniversitar doctoral in stiinte ingineresti. Membru al Consiliului Consultativ pentru Disciplinele Tehnice din cadrul I.S.J. Bacau. Cadru didactic asociat la Universitatea „Petrol-Gaze” Ploiesti. Are peste 25 de lucrari stiintifice publicate si mai multe premii obtinute la fazele nationale ale olimpiadelor scolare.

Membra in Consiliul Consultativ al Profesorilor de Chimie

THEODORA SOTCAN – inspector scolar general adjunct. Profesor de chimie, apoi director adjunct (1996 – 1998) si director al Colegiului National „Costache Negri” Tg.Ocna. S-a afirmat in activitatea manageriala si de predare – invatare si de pregatire metodico-stiintifica in specialitate si in activitatile de proiectare, organizare, conducere operationala, control/evaluare pe dimensiunea finalitatilor operationale manageriale si educationale. A desfasurat o intensa activitate de elaborare a proiectelor de achizitie la nivelul unitatii scolare, de identificare a surselor extrabugetare, de finantare, de asigurare a asistentei sanitare si a protectiei muncii, organizarea activitatilor extracurriculare si a concursurilor scolare, de proiectare, organizare si desfasurare a procesului instructiv-educativ. Din 2006 este expert evaluator de manuale si membra a Consiliului National pentru Evaluarea si Difuzarea Manualelor Scolare. Absolventa a cursului de formare profesionala Managementul si finantarea proiectului de reforma a invatamântului preuniversitar. Membra in Consiliul Consultativ al Profesorilor de Chimie si coordonator al Comisiei de Invatamânt din cadrul Consiliului Local Tg.Ocna. Apreciata pentru capacitatea de a sintetiza si de a structura rapid si eficient si de a controla procesele de grup, capacitati reliefate in cadrul coordonarii unor proiecte nationale si internationale, printre care si proiectul de infratire cu regiunea franceza Limousin. A colaborat cu C.C.D. „Grigore Tabacaru” Bacau in vederea alcatuirii fondului de documentare al bibliotecii acestei prestigioase institutii judetene de formare a personalului didactic. Cunostinte de utilizare P.C., dobândire in cadrul cursului „Information Technology Windows 2000 for teachers. (Stefan Olteanu)

Comentarii

  1. sa-i vedem acum pe lingaii din pnl- enea si rusu id., ce talpi or sa mai pupe !!!!!!!!

  2. mitica a zis:

    …ce sfori s-au tras pana acum ,dar ce sfori se vor trage de acum incolo…!!!

  3. cetatean a zis:

    Dar pe inspectorii de personal cand o sa ii inlocuiasca??? Sunt lipiti de scaune??

  4. Cu cel mai mare regret ,dar in spiritul adevarului ,d-l Fuioaga Adrian nu a venit la C.T”Anghel Saligny” prin concurs.In 1990 plecind de la schela Zemes(cum?),vine la Trustul de Constructii ,ca angajat ,ajutat de regretatul Mihai Constantin,liderul partidului comunist si apoi trimis la liceul de constructii ,subordomat Trustului de Constructii.

  5. Crisalinda si Danuta a zis:

    Generale….cu GRIGORE MOISIL CE FACEM? STII SCOALA ACEIA PARTICULARA DIN ANGHEL SALIGNY?
    ANUL ACESTA CIT PROFIT NE MAI ADUCE?NE MAI REPARTIZEZI CEVA ELEVI ?
    SI CA VENI VORBA ,CIT MAI PERCEPEM PENTRU O DIPLOMA?CA TOT NOI O DAM CHIAR DACA EXAMENUL ESTE LA ANGHEL SALIGNY…
    STII,IN ANII ANTERIORI ,DACA NU SE PREZENTA LA CURSURI SUMA CUVENITA ERA DE 3000 EURO ,ACUM CU CRIZA ASTA CIT PERCEPEM?

  6. adrianapopa a zis:

    D-le inspector, de ce -i mai lasati directori de scoli la tara pe fostii comunisti si care au fost numiti fara concurs?Aveti ceva in comun cu acesti indivizi? Avem pretentii la d- voastra, deci asteptam schimbari in continuare.

  7. Fuioaga ramane in istoria ISJ ca inspectorul general care nu a avut nicio comunicare cu directorii si care n-a fost capabil sa organizeze nicio conferinta cu directorii timp de 1 an! De fapt, n-a comunicat cu nimeni si nici nu o va face nici la liceu…Hlal manager!Trist !

Adauga un comentariu

*