Zilele Colegiului Economic „Ion Ghica”: O zi memorabila pentru profesori si elevi

bust1.jpgColegiul Economic „Ion Ghica” Bacau organizeaza in zilele de 15 si 16 mai 2009 cea de-a XIV-a editie a „Zilelor Scolii”.

Startul manifestarilor a fost dat ieri, 15 mai, la ora 10.00, in prezenta intregului colectiv de cadre didactice si a numerosi invitati: reprezentanti ai Prefecturii, ai Consiliului Judetean si ai Consiliului local, cadre didactice universitare, inspectori scolari, fosti directori si fosti profesori ai Colegiului, directori ai unor unitati scolare din municipiul Bacau si din judet. Profesoara Dana Enache, directoarea Colegiului, a prezentat succint istoricul acestei institutii scolare, inaugurata in anul 1821, ca scoala comerciala, devenita apoi, succesiv, Liceu comercial, apoi Liceu economic, Colegiu Economic si, din 2006, Scoala europeana cu atestat in regula.

Dezvelirea bustului patronului spiritual

A avut loc apoi ceremonia de dezvelire a bustului lui Ion Ghica, patronul spiritual al scolii, bust realizat de cunoscutul sculptor bacauan Mihai Bejenariu, autor al 13 busturi ale unor personalitati care patroneaza unitati scolare din municipiul Bacau. Bustul a fost dezvelit chiar de directoarea Dana Enache, care a prezentat si persomnalitatea lui Ion Ghica, ilustru om politic, economist si scriitor. Au mai luat cuvântul viceprimarul Dragos Luchian, prof.univ.dr. Vasile Gavriliu, de la Universitatea Bacau, care a fost, timp de 24 de ani, director adjunct apoi director la Liceul Comercial Bacau si la Liceul Economic Bacau, prof.univ.dr.ing. Dumitru Bontas – prorector al Universitatii „George Bacovia”, consilierul local Ilie Bârzu si câtiva directori ai unor unitati scolare bacauane aflate in parteneriat cu Colegiul Economic.

Doi „invitati” surpriza

Pe acordurile Rapsodiei Române a lui George Enescu au aparut doi „musafiri” surpriza, Ion Ghica si Vasile Alecsandri, care – intr-o microsceneta de efect – au punctat dezvoltarea invatamântului economic bacauan in cei 88 de ani de existenta. In incheierea primei parti a programului, doi preoti au oficiat un Te Deum in onoarea patronului spiritual al Colegiului si a celor prezenti la eveniment. Manifestarile s-au desfasurat apoi in incinta Colegiului: „Târgul firmelor de exercitiu”, expozitia-atelier de lucru „Icoane din sufletul adolescentului” si expozitia tematica „Curcubeu gastronomic de mai”. De la ora 12.00, sub genericul „Amenintarile globale asupra comunitatilor locale”, au inceput activitatile pe opt ateliere de lucru, activitatea interactiva „Cultura, stiinta, credinta”, Cupa Memorial „Ioan T. Ioan” la fotbal baieti si Cupa Primaverii la handbal baieti. Astazi, de la ora 9.00, la Sala “Ateneu” au fost programate lucrarile Simpozionului national “Impactul globalizarii asupra educatiei”. Vom reveni. (St.O.)

Adauga un comentariu

*