Stavarache, invins de consilierii locali

test.jpgRegulamentul de deconectare/debransare de la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica din Bacau, adoptat in 19 iunie a.c. a fost modificat in esenta de executivul local ca urmare a presiunilor exercitate de consilierii locali PSD.

In ultima luna, consilierii Cosmin Necula, Nicolae Zaharia si Costel Dunava, toti de la PSD, s-au intâlnit la sediul organizatiei locale cu zeci de cetateni nemultumiti de decizia adoptata de administratia Stavarache. „I-am solicitat primarului Stavarache sa propuna suspendarea sau anularea acestei hotarâri si sa ii puna in drepturi pe bacauanii care au demarat procedurile de debransare inainte de adoptarea regulamentului. Prin acest regulament se incalca si se limiteaza abuziv dreptul de proprietate al bacauanului”, ne-a declarat Nicolae Zaharia, consilier PSD. Zaharia spune ca solicitarea consilierilor PSD este sustinuta de sute de bacauani. „Ne vom lupta cu administratia Stavarache pentru rezolvarea problemelor ridicate de cetateni. Este inacceptabil acest regulament, oamenii sunt disperati, nu stiu ce sa faca”, spune si Costel Dunava. Cele mai mari probleme in regulamentul adoptat in 19 iunie le ridica intocmirea documentatiei tehnice si obtinerea autorizatiei de construire. Conform acelui regulament, un proprietar de apartament se putea debransa de la CET doar daca indeplinea anumite conditii. El trebuia sa obtina acordul vecinilor de apartament cu pereti comuni atât pe orizontala cât si pe verticala, acord care trebuia autentificat in fata unui notar public. Al doilea pas consta in comunicarea in scris conducerii asociatiei de proprietari despre intenta de debransare a apartamentului de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica. Urmeaza, intr-o alta etapa, intocmirea de catre o firma specializata, pe cheltuiala proprietarului de apartament, a unui referat tehnic din care sa rezulte anumiti indicatori tehnici. Respectivul referat urma sa fie supus aprobarii conducerii CET Bacau si Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari care putea aproba sau, nu solicitarea. Daca proprietarul nostru are noroc trece la urmatoarea etapa. Conform regulamentului votat in iunie de Consiliul Local, proprietarul trebuia sa plateasca din contravaloarea energiei termice furnizate imobilului tip condomeniu, adica contravaloarea calduii furnizate de coloanele de alimentare cu energie termica.

Modificat si aplicabil din ianuarie 2.010

Demersurile consilierilor PSD nu au ramas fara ecou. Ieri, Stavarache a convocat in sedinta extraordinara Cosniliul Local si, la capitolul “Diverse” a propus modificarea regulamentului cu pricina. El a invocat in expunerea de motive “multiplele sesizari ale proprietarilor de apartamente care intentioneaza sa se deconecteze de la sistemul centralizat”. Primarul a mai spus ca “in ultimele doua saptamâni, m-am intâlnit (!!!?) cu mai multi presedinti de asocialtii si cetateni”, uitând ca in perioada respectiva a fost plecat mai mult prin tara, in campanie electorala pentru presedintele de partid. Un lucru este important: toate amendamentele propuse de consilierii locali PSD au fost acceptate si regulamentul de debransare a fost modificat in totalitate. Astfel, acordul vecinilor nu mai necesita autentificare in fata unui notar, nu se mai solicita autorizatie de construire iar documentatia tehnica poate fi intocmita de orice firma de specialitate, nu numai de CET SA. Solicitarea persoanei care doreste sa se debranseze va primi avizul de la asocialtia de proprietari care va trebui sa elibereze o adeverinta conform careia solicitantul nu figureaza cu datorii. “Documentatia tehnica de debransare costa in prezent undeva in jur de patru milioane de lei vechi. Noi , cei din PSD am propus un amendament care a fost acceptat, conform caruia documentatia poate fi intocmita de o terta persoana astfel incât sa existe concurenta si bacauanul sa poata sa aleaga oferta financiara cea mai buna. Am solicitat si ca termenul de depunere a unei cereri de debransare sa fie dus la 15 septembrie, nu 15 august cum era prevazut in regulament. Si aceasta solicitare a fost acceptata. A treia propunere avansata a fost ca regulementul adoptat cu amendamentele aduse de noi sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2010 astfel ca, in prezent debransarile se vor face pe vechiul regulament, cel de dinainte de 19 iunie”, ne-a declarat consilierul local PSD, Costel Dunava.

Comentarii

  1. Este ceva normal ,daca sunt nemultumita de serviciile asigurate de CET sa nu mai mi se puna piedici cand vreau sa plec de la ei !! este libera mea alegere pt. serviciile de care am nevoie .Nu mai vreau sa fiu la CET sa-mi dea caldura si apa calda cu portia ,vrea sa-mi montez CT proprie sa nu mai depind de CET !!!!!!!!!

Adauga un comentariu

*