Compromisuri si calcule politice la infiintarea operatorului regional

cj211.jpgSedinta ordinara de Consiliu Judetean Bacau a tinut exact o ora. Sarbatorirea unui ales judetean, cu piscoturi si sampanie, cam tot atât. Noua puncte inscrise pe ordinea de zi, tot atâtea votate in marea lor majoritate cu unanimitate de voturi. “Razboiul” alegerii conducerii operatorului regional de apa s-a amânat pentru finalul lunii august atunci când se va sti exact cine va ramâne: Apa Serv SA sau Compania de Apa? Prima societate se afla in subordinea si sub controlul Consiliului Judetean Bacau. Cea de a doua, Compania de Apa, fosta RAGC, in subordinea Consiliului Local Bacau. La nivel inalt, un nou episod din serialul “Benea versus Stavarache”. Cert este ca, in toamna, compania care va iesi din fuziunea Apa Serv cu Compania de Apa va avea un Consiliu de Administratie compus din 10 persoane din care noua, vor fi numiti politic: câte trei de la fiecare partid politic (PSD, PDL, PNL). Alegerea presedintelui CA si implicit al directorului general se va face cu 70 la suta dintre voturi. Asta inseamna ca, in orice combinatie luata de câte doi va fi nevoie de inca doua voturi de la al treilea. De exemplu, PSD-PDL, cu sase reprezentanti, isi va putea impune candidatul doar cu voturile a inca doi reprezentanti PNL. Calculele hârtiei si anumite declaratii facute ieri duc spre o victorie a CJ Bacau. S-a spus ca fuziunea este varianta optima, APA Serv ca unic operator regional este o solutie de avarie, iar Compania de Apa ca operator este o solutie imposibila. Pâna la finele lui august doua lucruri sunt certe: Master Planul in sectorul de apa si apa uzata din judet sI fuziunea dintre cele doua entitati-Apa Serv si Compania de Apa- au primit avizul favorabil al alesilor judeteni. Mai ramâne ca Master Planul sa fie avizat de 54 de consilii locale si documentatia poate fi depusa la Bucuresti pentru accesarea de fonduri.

Crampa violonistului aduce liniste la Filarmonica “Mihai Jora”

Pentru prima oara, in ultimii cinci ani, consilierii judeteni au aprobat un contract colectiv de munca la Filarmonia “Mihai Jora”. Chiar daca proiectul de hotarâre nu a primit avizul comisiilor de buget finante si cultura, el a fost adoptat cu patru voturi impotriva si o abtinere. Nicu Sapca, de la PDL nu a inteles nimic din discutii si s-a abtinut. Sprijin pentru artistii de la Filarmonica a fost oferit cu generozitate de consilierii Dumitru Bontas (PSD) si Mihai Ichim (PNL). Profesorul Bontas a vorbit putin si la obiect despre “cel mai important ambasador al judetului” asa cum ii este felul. Doctorul Ichim a dat diacnosticul problemei: crampa violonistului este o boala profesionala si daca artistul se reface nu inseamna ca se afla in “pauza de cafea”.

Finantari nerambursabile pentru activitati nonprofit

Conform legii, Consiliul Judetean poate finanta anumite proiecte culturale, sportive si sociale promovate de organizatii nonprofit. Proiectele propuse pentru finantare vor fi evaluate si selectate de o comisie special infiintata formata din trei consilieri judeteni si patru reprezentanti ai aparatului propriu. Cei trei consilieri au fost desemanti ieri prin vot secret: Aurel Cretu (PSD), Ovidiu Cojocaru (PNL) sI Eugen Burca (PDL). Aurel Cretu va indeplini si atributiunile de presedinte de comisie. Florin CRETU

Comentarii

  1. Consiliul Judetean Bacau cand va da unda verde asfaltarii drumului de la Plopana spre Lipova?Este plin de gauri si pentru ce mai platim Rovinieta?Reporterii ziarului Observator de Bacau ar putea sa mearga cu o masina pe acest drum ,dar nu mergeti cu o masina buna ca riscati sa o stricati.Va multumim.

Adauga un comentariu

*